Möt Vallachef

Fredrik Andrée

Elitåkaren som sadlade om till vallare. Har på kort tid gjort stort avtryck och tar nu med sig framgångarna från landslaget till Team Eksjöhus.

Ålder
27 år
Bakgrund
Elitsatsande skidåkare fram till 23 års ålder, därefter del av skidlandslagets vallateam under två säsonger
Styrkor
Målmedveten och strukturerad

Efter skidgymnasiet i Torsby hade Fredrik Andrée flera framgångsrika år som skidåkare på nationell nivå. Efter det följde uppdrag som vallare och teståkare i Team Serneke och SK Bore. Inför säsongen 2018/2019 handplockades han till vallateamet i svenska skidlandslaget, där han var verksam bland annat under det framgångsrika VM i Seefeld 2019. En erfarenhet han tar med sig in i rollen som vallachef för Team Eksjöhus.

– Ambitionen är klar och tydlig, att leverera bra skidor så att åkarna kan konkurrera på högsta nivå i Ski classics. Att hitta rätt valla handlar mycket om att vara ute och testa produkter och skidor. Mina två år i landslaget gav mig en otroligt bra grund att stå på. Och att jag fortfarande håller en bra nivå som skidåkare är en stor fördel, eftersom jobbet också innebär många timmar i spåret för att hitta rätt och ge åkarna bästa möjliga förutsättningar att prestera.