Möt Skidåkare

Hedda Bångman

Bakgrund som en av Sveriges bästa och mest meriterade juniorer. Med en utpräglad uthållighetsprofil och som stark klassisk åkare satsar hon på att förverkliga potentialen i Ski Classics.

Ålder
26 år
Bakgrund
En av Sveriges bästa junioråkare och fysiologistuderande.
Styrkor
Målinriktad och fokuserad

Hedda tar nästa steg med Team Eksjöhus

Hedda har en bakgrund som en av Sveriges bästa junioråkare, med flera JSM-medaljer och höga placeringar i JVM på meritlistan. Hon gjorde världscupdebut sista året som junior och tog därefter plats i utvecklingslandslaget. 2017 till 2020 studerade hon i USA, där hon vann den totala collegecupen och blev amerikansk mästarinna i 20 km klassiskt. För ett år sedan flyttade hon tillbaka till Sverige med ett nytt fokus – långlopp – och gjorde sin första säsong i Ski Classics.

– Beslutet att satsa på långlopp växte fram under tiden i USA. Jag tycker om att staka, är i grunden uthållig och kände att långlopp kan passa mig bra. Potentialen finns där. Min första säsong lärde mig mycket. Jag ser fram emot att ta nästa steg i min satsning med Team Eksjöhus. Målet är att åka fortare än förra säsongen och vara stabil topp tio.