Möt Skidåkare

Karolina Hedenström

Framtidslöftet från Östersund som satsar mot långlopp. Har som mål att förverkliga sin potential i en långsiktig satsning med Team Eksjöhus.

Ålder
21 år
Bakgrund
Läser idrottsvetenskap på Mittuniversitet
Styrkor
Strukturerad och arbetsvillig

Karolina är framtidslöftet från Östersund som efter bara 3 års skidsatsning bestämde sig för att fokusera på långlopp. Med bland annat starka placeringar i Tjejvasan de senaste åren har hon redan visat sin potential. Hon gjorde sin första säsong i Ski Classics i fjol, med målet att se, lära och utvecklas. Karolina tar plats i Team Eksjöhus som utvecklingsåkare, med målet att gå från lovande talang till en etablerad långloppsåkare.

– Jag började satsa relativt sent och har inte samma tränings- och tävlingsbakgrund som många andra. Men jag visste redan från början att långlopp är någonting jag vill satsa på. Det jag tar med mig från min första säsong är erfarenheten från alla människor, tävlingar och träningar. Det känns otroligt roligt att få tid och möjlighet att bygga vidare på det och fortsätta att utvecklas tillsammans med Team Eksjöhus. Jag tror att tävling är en viktig del av min utveckling, särskilt för långlopp, med utmaningar som taktik och energiintag. Resultaten jag siktar på kommer inte imorgon eller nästa säsong. Men om ett par år, då ska jag och Team Eksjöhus ha den rosa ungdomsvästen.