Årets första pallplats för Team Eksjöhus och Magni

Årets första pallplats för Magni Smedås, årets första topp 3-placering för Team Eksjöhus. – Vi är jättenöjda med insatsen i helgen, säger sportchef Espen Träldal. /../

Dela inlägget

Årets första pallplats för Magni Smedås, årets första topp 3-placering för Team Eksjöhus.
– Vi är jättenöjda med insatsen i helgen, säger sportchef Espen Träldal.

Som brukligt i det här loppet var det förenat med kyla, 15–20 minusgrader, då deltagarna i La Diagonela drog iväg för att åka 48 kilometer i Engadinadalen, Schweiz. Målgång väntade sedan efter ett par timmars tufft stakande.

Åt landsmaninnorna Astrid Öyre Slind (Team Aker Dählie) och Emelie Fleten (Team Ramudden) fanns inget att göra. Där bakom kunde dock Magni Smedås vara snabbast över mållinjen och därmed ta plats på pallen för första gången den här säsongen.

Espen Träldal:
– Fantastiskt roligt för Magni. Hos åkte dessutom i den gula västen i egenskap av åkare med högst placering (Ida Dahl hemma i sjukdom) i totalen. Det innebär också en en press och påfrestning, som Magni hanterade jättebra. Hon tar hela tiden steg in sin utveckling. Jag vill även framhålla Frida Erkers (åtta) och Sofie Elebro (elva), som är tillbaka efter sjukdomar och som gjorde jättebra insatser.

Våra herrar svarade också för imponerande insatser. Morten Eide Pedersen och Axel Jutterström var med längs hela vägen, intill floden Inn, under järnvägen och in bland gränderna i byn Zuoz, där målportalen var belägen. De båda var bara några sekunder efter vinnaren Emil Persson (Team Lager 157) och slutade sexa (Morten) och sjua (Axel).

Topp 10 för båda var sportchef Träldal mycket nöjd med.

– De ligger stabilt på den nivån. Utan en incident och manöver som gjorde att han fick stanna upp 50-60 meter före mål hade Morten kunnat placera sig ännu högre upp i resultatlistan.

Nästa helg – 29 januari – är det dags för en riktig långloppsklassiker. Då avgörs Marcialonga över 70 kilometer.

– Vi åkte efter loppet i Schweiz till Seefeld för att ladda på lite lägre höjd. Sedan är det vårt jobb att skapa så bra förutsättningar att lyckas som möjligt inför det som väntar. Vi har ett härlig känsla i hela gruppen, en näringskedja som känns väldigt trygg och alla ser fram emot kommande uppgifter. Till Marcialonga får vi även med Eirik Sverdrup Augdal, som bland annat var 4:a på femmilen i Holmenkollen för några år sedan, avslutar Espen.

Photo: Reichert/NordicFocus

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Tävling

Ny pallplats för Smedås

Magni Smedås tog sig åter upp på prispallen när den tolfte deltävlingningen i Ski Classics avgjordes i Lillehammer. Efter en imponerande avslutning åkte hon in /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.