Bra formbesked från Trollhättan Action Week

Förra torsdagen samlades skideliten från flera olika discipliner under Trollhättan Action Week. Veckans höjdpunkt var det 48 km långa Alliansloppet på lördagen. För Team Eksjöhus /../

Dela inlägget

Förra torsdagen samlades skideliten från flera olika discipliner under Trollhättan Action Week. Veckans höjdpunkt var det 48 km långa Alliansloppet på lördagen. För Team Eksjöhus gav tävlingarna ett bra formbesked.

– Blinkfestivalen och Alliansloppet var våra prioriterade tävlingar i sommar, säger teamchefen Oskar Svärd. Efter teamets insats på Blinkfestivalen var vi ett av lagen som det talades om inför Trollhättan Action Week. Därför var det riktigt roligt att vi kunde visa att vi fortsatt är ett av lagen att räkna med i vinter, med bra och stabila insatser från teamet.

Till Trollhättan Action Week ställde Team Eksjöhus upp med ett lag bestående av Morten Eide Pedersen, Axel Jutterström, Linn Sömskar, och Hedda Bångman. Laget kompletterades med tillfälligt gästspel av Tilde Bångman, då både Karolina och Ari föll bort inför tävlingarna.

– Tyvärr har Karolina fortsatt problem med ett knä. Det går åt rätt håll, men vi ville ta det säkra före det osäkra och stod därför över. Det är viktigare att se det långsiktigheten och att hon är redo när säsongen börjar. Istället laddar hon om inför challenger-loppet i Östersund 5 september. Och tyvärr drabbades Ari av matförgiftning och blev magsjuk på fredagskvällen, vilket innebar att han inte kom till start på lördagen, berättar Oskar.

Men trots motgångarna gav veckans höjdpunkt, Alliansloppet, bra formbesked. På herrsidan tog Morten en femteplats och Axel en stark niondeplats. Linn höll sig fortsatt på podiet och tog en stark tredjeplats, medan Hedda åkte bra och blev elva.

– Vårt fokus är att åka bra till vintern, men vi vill självklart åka så bra som möjligt på de prioriterade tävlingarna under sommaren. Så klart hade vi önskat fler pallplaceringar, men vi tar med oss mycket positivt från helgen. Morten kom från riktigt starka insatser under Toppidrettsveckan helgen före och gjorde det imponerande bra även här, trots det tufft schema. Linn fortsätter att prestera och både Axel och Hedda åker på en hög nivå. Axels överraskande femteplats på distansloppet 15 km i torsdag visar verkligen vilken potential han har, säger Oskar.

Nu laddar teamet om till lägret i Lilllehammer 19–26 september, som också är hemmaplan för Morten Eide Pedersen.

– Vi ser fram emot att få till ett bra läger med teamet på Mortens hemmaplan i Lillehammer. Det är fortfarande långt kvar till säsongsstarten i Orsa 18 december, men vi tar med oss att vi ligger bra till i träningen och att vi har en bra bas att bygga på, säger Oskar.

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Tävling

Rullskidssäsongen avslutad

De flesta längdsskidåkarna tillbringar augusti månad på rullskidor – så även Team Eksjöhus. Många hårda träningspass och två tävlingshelger har hunnits med. – Jag är /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.