Dags att inleda nya säsongen

På tisdag är det äntligen dags – då samlas Team Eksjöhus för första gången sedan april för att lägga upp ramarna för kommande säsong. – /../

Dela inlägget

På tisdag är det äntligen dags – då samlas Team Eksjöhus för första gången sedan april för att lägga upp ramarna för kommande säsong.

– Det blir fokus på sammanhållning, träning och partneraktiviteter, säger teamchefen Espen Träldal inför samlingen i Eksjö.

Team Eksjöhus hos huvudpartnern Eksjöhus i småländska Eksjö – så har det sett ut de senaste fyra säsongerna. Skillnaden i år är att Team Eksjöhus kommer dit som regerande mästare i lagtävlingen i Ski Classics.

– Vi har en fantastiskt fin säsong att se tillbaka på, men nu är allt fokus på nästa säsong och hur vi ska bli bättre och ta nya steg i vår utveckling, både som lag och individuellt. Vi har en hög kapacitet och vi vill vara med och utmana om de gula västarna också, säger teamchefen Espen Träldal.

Den inledande samlingen i Eksjö varar i sex dagar innehåller träning, lagbyggande aktiviteter och träffar med såväl partners som media.

Medan Träldal har ansvar för allt runtomkring lägger sportchefen och tränaren Marthe Kristoffersen upp träningarna som i huvudsak består av rullskidor, cykling och löpning.

– Vi trivs i Eksjö och har fina förutsättningar för allt vi vill åstadkomma de här dagarna. Det blir också ett jättebra tillfälle för våra nya åkare Louise Lindström och Jeremy Royer att komma in i laget, säger Träldal.

När laget samlas nästa gång, i början av augusti är det dubbla tävlingshelger på rullskidor som står på agendan – Blinkfestivalen i Norge och Alliansloppet i Trollhättan.

Ytterligare två läger – i Lillehammer och på Mallorca – sker i september och oktober innan det är dags att begå snöpremiär i början av november. Under luciahelgen i december är det sedan dags för premiären i Ski Classics, som liksom de senaste åren äger rum i österrikiska Bad Gastein.

 

TEAM EKSJÖHUS 2024/25

Axel Jutterström, Sverige
Frida Erkers, Sverige
Eirik Sverdrup Augdal, Norge
Jeremy Royer, Frankrike
Kati Roivas, Finland
Louise Lindström, Sverige
Magni Smedås, Norge
Morten Eide Pedersen, Norge
Sofie Elebro, Sverige
Thomas Ødegaarden, Norge
Vebjørn Moen, Norge

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Uncategorized

Bäst vill bli ännu bättre

Det har gått några veckor sedan avslutningen av Ski Classics-säsongen, men arbetet med att skapa förutsättningar för nästa säsong har inte tagit någon paus för /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.