Dubbla pallplatser under Vasaloppet

Det var en blöt söndag när den hundrade upplagan av Vasaloppet avgjordes. När de nio milen mellan Sälen och Mora var avklarade fick både Magni /../

Dela inlägget

Det var en blöt söndag när den hundrade upplagan av Vasaloppet avgjordes. När de nio milen mellan Sälen och Mora var avklarade fick både Magni Smedås och Kati Roivas kliva upp på pallen som tvåa respektive trea.
– Vi gör väldigt bra insatser, säger teamchefen Espen Träldal.

I damklassen var det totalledaren Emilie Fleten (Team Ramudden) som tog kommandot ganska omgående men bakom henne var det två Team Eksjöhus-åkare som gjorde upp. Magni Smedås och Kati Roivas var ohotade när det gällde de övriga pallplatserna.

– De gör det väldigt bra båda två. Sedan gör även Sofie Elebro sitt bästa resultat på Vasaloppet någonsin med sin sjundeplats, säger teamchefen Espen Träldal.

Kati Roivas har gjort succé senaste tiden med sex pallplatser på lika många starter i Ski Classics. Dessutom vann hon Tjejvasan tidigare under Vasaloppsveckan. Framgångarna har gjort att Roivas blivit uttagen till det finska längdlandslaget som åker till Holmenkollen 9-10 mars.

– Hon har haft en fantastisk säsong och jag unnar verkligen henne den upplevelse som Holmenkollen är bland tusentals galna norrmän.

För herrarna var Thomas Ødegaarden närmast en pallplats. Ødegaarden gick för klättringen, vilken han också vann, och efter det rycket så beslutades det att han även skulle gå för segern.

– Vi hade kanske lite andra tankar innan loppet på hur vi trodde det skulle utveckla sig. Men när utbrytningen blev som den blev så var det bara för Thomas att gå för vinst.

Ødegaarden var dock aldrig riktigt nära att hota segraren Torleif Syrstad (Lager 157 Ski Team) men slutade på en fin fjärdeplats.

– Lager 157 Ski Team var välförtjänta vinnare och de fick verkligen träff på skidorna. Får de träff på både skidor och form som idag så är det svårt att ta dem, men Thomas gör en väldigt bra insats.

Även Morten Eide Pedersen och Axel Jutterström tog sig in på topp tio. Jutterström slutade nia och Pedersen åkte in på en tiondeplats.

Efter Vasaloppet så behåller Team Eksjöhus ledningen som tourens bästa långloppsteam och med enbart fyra tävlingar kvar finns det så klart en förhoppning om att ledningen ska hålla hela vägen ut.

– Vi är ett kapacitetslag och de tävlingar som återstår passar oss bra och ska gynna oss som lag. Både Birkebeinerrennet och Reistadløpet har många och långa stigningar och vi har väldigt många duktiga klättrare. Det gäller att konservera formen, få träff på skidorna och hålla oss friska, avslutar Espen Träldal.

Foto: Jonas Paulsson

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Träning

Dags att inleda nya säsongen

På tisdag är det äntligen dags – då samlas Team Eksjöhus för första gången sedan april för att lägga upp ramarna för kommande säsong. – /../

Blogg / Uncategorized

Bäst vill bli ännu bättre

Det har gått några veckor sedan avslutningen av Ski Classics-säsongen, men arbetet med att skapa förutsättningar för nästa säsong har inte tagit någon paus för /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.