Dubbla segrar för Team Eksjöhus i säsongsavslutningen

Första dubbelsegern någonsin, ny uppvisning av Martin Løwstrøm Nyenget på söndagen, etta och tvåa i lagtävlingen och en kamp in i det sista för Magni /../

Dela inlägget

Första dubbelsegern någonsin, ny uppvisning av Martin Løwstrøm Nyenget på söndagen, etta och tvåa i lagtävlingen och en kamp in i det sista för Magni Smedås om totalsegern i damklassen.
– En fantastiskt bra helg, summerar sportchefen Espen Träldal.

Ski Classics 2022/23 är avslutad efter att 13:e och 14:e deltävlingarna avgjorts i Norge i helgen. Under lördagen var det Reistadlöpet över 40 kilometer som gällde och under söndagen Summit 2 Senja, 67 kilometer.

Helsgens suverän heter Martin Løwstrøm Nyenget och åker för Team Eksjöhus. Han vann båda helgens lopp: Först med 25 sekunders marginal under lördagen och sedan hela 45 sekunder före tvåan söndagen.

Eirik Sverdrup Augdal var den som var närmast Løwstrøm Nyenget under lördagen, vilket betydde Team Eksjöhus första dubbelseger någonsin. Det bäddade förstås också för seger i lagtävlingen under lördagen.

Under söndagen upprepade alltså Løwstrøm Nyenget sin bedrift, där Sverdrup Augdal åkte in som sjunde åkare. Axel Jutterström slutade 22:a respektive 14:e, Morten Eide Pedersen 32:a respektive 21:a och Joel Andersson 50:e respektive 39:e.

– Martin pulvriserade motståndet i helgen och Eirik var också väldigt bra. Vi gläds stort över teamets första dubbelseger, säger sportchefen Espen Träldal.

Det blev ingen pallplats för Team Eksjöhus i damklassen, men det var inte långt ifrån under någon av dagarna. Magni Smedås slutade fyra såväl på lördagen som söndagen och kampen om totalsegern i Ski Classics levde in i det sista.

Inför söndagens avslutande lopp skiljde det blott en (!) poäng mellan Ida Dahl och Magni Smedås.

– Magni gjorde ett tappert försök och jag tycker att vi tänkte rätt taktiskt när hon gick med fäste. Hon tog in på Ida i jättebacken på slutet, men sedan var Ida väldigt bra i stakningen och höll undan. Sett över hela säsongen är Ida välförtjänt av totalsegern och vi gratulerar henne till den, säger Träldal som samtidigt gläds åt Magni Smedås fina säsong.

Under lördagen slutade Sofie Elebo sjua, Frida Erkers åtta och Evelina Crusell 19:e. Erkers avslutade sedan med en elfteplats på söndagen medan Elebo slutade tolva.

Ett längre sammanfattning av säsongen med framåtblick inför nästa säsong kommer nästa vecka.

Foto: www.skiclassics.com

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Tävling

Dubbla pallplatser i Marcialonga

Säsongens första klassiker är avgjord och det blev pallplatser för både Magni Smedås och Kati Roivas och totalt sju nya topp 10-placeringar för Team Eksjöhus /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.