Eirik Sverdrup Augdal klar för Team Eksjöhus

Den dubbla juniorvärldsmästaren Eirik Sverdrup Augdal ansluter till Team Eksjöhus. Den meriterade 27-åriga norrmannen blir en del av teamet för säsongen 2022/2023. – Jag känner /../

Dela inlägget

Den dubbla juniorvärldsmästaren Eirik Sverdrup Augdal ansluter till Team Eksjöhus. Den meriterade 27-åriga norrmannen blir en del av teamet för säsongen 2022/2023.

– Jag känner Mårten Eide Pedersen och Martin Löwström Nyenget i teamet sedan tidigare och har hört mycket gott om Team Eksjöhus. Det är ett väldigt professionellt team som sätter utövarna och vår prestation i fokus samtidigt som det är bra konkurrens och en utvecklande miljö, säger Eirik Sverdrup Augdal.

Augdal slog igenom på den internationella scenen 2014 när han tog guld i skiathlon (20 km) och stafett (4×5 km) på junior-VM i Vald di Fiemme. Norrmannen har därefter haft flera framstående resultat på världscupen i längdskidor, framför allt på de längre distanserna.

– Min styrka har alltid varit kapacitet och uthållighet, vilket borde passa för långlopp. Sedan har Ski Classics blivit allt mer populärt och växt sig större och större så det ska bli spännande att få testa på det på riktigt, säger Augdal.

Sportchef Espen Trældal är mycket nöjd med rekryteringen och ser Augdal som en viktig pusselbit inför säsongen 2022/2023.

– Vi får till oss en fantastisk person och skidåkare som kommer passa oerhört bra in i teamet. Det är en skidåkare som har en väldigt hög nivå i sig och med Eirik får vi fler kort att spela med, vilket gör att vi kan utvecklas och göra ännu bättre prestationer både som lag och individuellt, säger Espen Trældal, sportchef Team Eksjöhus.

Säsongsstarten närmar sig och teamet går nu in i en viktig period för att komma väl förberedda när tävlingssäsongen drar igång.

– Kan vi klara oss undan sjukdomar och skador så har vi en väldigt bra chans att lyfta ytterligare en nivå i år. Vi har en bra stämning i laget, åkarna tar steg hela tiden och vi ligger i fas. Det känns mycket bra inför vad som komma skall, avslutar Espen Trældal.

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Tävling

Rullskidssäsongen avslutad

De flesta längdsskidåkarna tillbringar augusti månad på rullskidor – så även Team Eksjöhus. Många hårda träningspass och två tävlingshelger har hunnits med. – Jag är /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.