Eksjöhus och Oskar Svärd i gemensam stor skidsatsning

Med trefaldiga vasaloppsvinnaren Oskar Svärd som teamchef satsar Eksjöhus på ett långloppsteam med bas i Eksjö. Ambitionen är hög – att bli ett av världens /../

Dela inlägget

Med trefaldiga vasaloppsvinnaren Oskar Svärd som teamchef satsar Eksjöhus på ett långloppsteam med bas i Eksjö. Ambitionen är hög – att bli ett av världens bästa team med framstående placeringar i Ski Classics som mål.

Med start säsongen 2021/2022 tar Eksjöhus över som namnsponsor och Team Nordic Athlete blir Team Eksjöhus. Avtalet sträcker sig till säsongen 2025/26.

– Idrottstraditionen och den lokala förankringen är stark inom Eksjöhus. Trygghet, vi-känsla och långsiktighet för både personal och samarbetspartners är viktiga delar i våra framgångar. Att få bygga ett team i världsklass tillsammans med långloppsexperten och Eksjöbon Oskar Svärd känns fantastiskt spännande. Som med allt vi gör är långsiktigheten viktig, därför har vi skrivit ett 5-årsavtal, säger Frida Scherdén, VD.

Oskar Svärd är en av Sveriges bästa långloppsåkare genom tiderna och Eksjöbo på heltid sedan 2016, då han avslutade sin aktiva karriär. Nu använder han sin erfarenhet och sin lokala förankring för att bygga Team Eksjöhus. Målet är höga placeringar i prestigefyllda långloppsvärldscupen Visma Ski Classics.

–Jag åkte mitt första Vasalopp 1999 och skidåkning är fortfarande en stor del av mitt liv. Jag älskar skidor, jag älskar långlopp och jag vet vad som krävs för att prestera på hög nivå. Eksjöhus har ett stort idrottsintresse och delar min syn på vikten av långsiktighet för att nå goda resultat. Att få använda min erfarenhet och vara en del av den här resan tillsammans med alla i Team Eksjöhus känns fantastiskt kul, säger Oskar Svärd.

Espen Träldal, tidigare i Team Nordic Athlete, fortsätter som sportchef när Eksjöhus går in som ny namnsponsor.

– I Eksjöhus mötte vi otroligt engagerade människor med ett stort hjärta för idrott, hälsa och stabilitet. Vi är väldig glada och stolta att tillsammans med Eksjöhus få chansen bli ett ledande lag i Visma Ski Classics, säger Espen Träldal.

Team Eksjöhus kommer att vara ett svenskt team som består av åkare från olika länder, men har som mål att också lyfta lokala talanger. Teamet presenteras i sin helhet i närtid.

Satsningen är en del i Eksjöhus övergripande arbete med att stödja folkkära vintersporter som längdskidor och skidskytte. Eksjöhus stöttar också skidskyttarna Johanna Skottheim och Linn Persson i deras satsningar de kommande åren.

Om Eksjöhus
Eksjöhus AB är en familjeägd hustillverkare i fjärde generationen som tillverkat hus sedan 1944. Företaget ingår i koncernen LindholmsGruppen AB där även systerbolagen sågverket Eksjö Industri AB, hustillverkaren Eksjöhus Modulbygg AB, bostadsutvecklaren Eksjöhus Bostad samt industrifastigheten Sävsjö Trähus AB ingår. Idag omsätter koncernen ungefär 1 miljard kronor och har totalt ca 255 anställda.

Mer information
Espen Träldal, sportchef Team Eksjöhus, 072-329 55 80
Frida Scherdén, vd Eksjöhus, 0381-383 07

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Tävling

Starka besked efter första tävlingshelgen

Blinkfestivalen i Sandnes är en av sommarens stora höjdpunkter för rullskidåkare. Festivalen inleddes med klassiska Lysebotn Opp och avslutades med höjdpunkten, lag-stafetten, på söndagen. Teamchef /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.