Emma Ribom och Marcus Grate ansluter till Team Eksjöhus inför Reistadløpet

Team Eksjöhus ställer upp med säsongens starkaste lag på startlinjen till Reistadløpet. Till loppet ansluter OS-meriterade Emma Ribom och Marcus Grate, som kommer att åka /../

Dela inlägget

Team Eksjöhus ställer upp med säsongens starkaste lag på startlinjen till Reistadløpet. Till loppet ansluter OS-meriterade Emma Ribom och Marcus Grate, som kommer att åka den tuffa banan i Team Eksjöhus färger.

En lucka i tävlingskalendern och en längtan efter långlopp öppnade möjligheten till förstärkning i Team Eksjöhus inför Reistadløpet. OS-meriterade Emma Ribom och Marcus Grate har precis avslutat SM-veckan och har en tävlingsfri helg. Istället för vila valde paret därför att ställa sig på startlinjen i Team Eksjöhus färger.

– Jag har länge varit sugen på att testa vingarna under Ski classics. Reistadløpet ligger bra till i kalendern och efter att ha pratat med Team Eksjöhus kändes det självklart att göra ett inhopp i långloppscupen. Det är ett härligt gäng och ett team med bra stämning som jag ser fram emot att tävla tillsammans med på lördag, säger Emma Ribom.

– Precis som Emma har jag också sneglat mot långloppscupen och tror att det kan ge mig en hel del som skidåkare. Jag ser fram emot utmaningen och att få uppleva Ski Classics på riktigt, säger Marcus Grate.

Teamchef Oskar Svärd ser fram emot en spännande tävling med teamets starkaste lag någonsin på startlinjen. Martin Løwstrøm Nyenget och Magni Smedås kommer till start efter ett urstarkt NM, där Martin tog guld i 15 km klassiskt. Eric Rosjö kan se tillbaka på en fin SM-vecka med ett silver i femmilen. Axel Jutterström har hittat formen efter Birkenbeinerrennet och Hedda Bångman gjorde säsongens bästa lopp i Årefjällsloppet förra helgen.

– På lördag ställer vi vårt starkaste lag någonsin på startlinjen och det känns väldigt roligt att få Emma och Marcus till laget. Vi har potential att göra säsongens bästa lopp med många fina placeringar. Det blir en fantastiskt rolig fajt att se fram emot, med många duktiga traditionella åkare på startlinjen, som Ebba Andersson och Johaug, säger Oskar Svärd.

Reistadløpets är Ski Classics absolut tuffaste lopp sett till kupering. Ingen dam eller herre har någonsin vunnit loppet utan att gå med fästvalla. Det är därför ett långlopp som passar traditionella åkare som Emma Ribom bättre.

– Det är en utmanande bana som jag tror passar mig bra. Jag har inte tränat specifikt för det här, men jag vet mina kvaliteter som skidåkare och ser fram emot att få blir en del av långloppscirkusen under en helg. Mitt mål är att känna mig stark över fjället, säger Emma Ribom.

Följ Emma, Marcus och resten av Team Eksjöhus från 10.00 på lördag i SVT och NRK.

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Tävling

Smedås behåller gula ledartröjan

Team Eksjöhus Magni Smedås behåller totalledningen i Ski Classics trots tuffa förutsättningar i Orsa/Grönklitt den gångna helgen. Magproblem till trots tog hon en tredje- och /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.