Fyra pallplatser i La Venosta

En lyckad premiärhelg följdes upp av ännu en stark laginsats. Det blev totalt fyra pallplatser i La Venosta för Team Eksjöhus som därmed stärker sin /../

Dela inlägget

En lyckad premiärhelg följdes upp av ännu en stark laginsats. Det blev totalt fyra pallplatser i La Venosta för Team Eksjöhus som därmed stärker sin position som tourens bästa team.

– Överlag en fantastisk helg. Vi har lyckats med skidor, kropp och knopp, säger teamchef Espen Trädal.

Team Eksjöhus har inlett årets säsong av Ski Classics på bästa sätt. Efter en stark laginsats under premiären i Bad Gastein ledde Team Eksjöhus lagtävlingen, men teamchefen Espen Trädal hade gärna sett att det även blev några pallplatser. Det fick han istället se i italienska La Venosta.

– Återigen en fantastisk laginsats. Nu gäller det att förvalta detta på bästa sätt, få en bra start på det nya året när det drar igång igen och bygga vidare på det.

Helgens första pallplats kom direkt i damernas criterium. Sofie Elebro tog tredjeplatsen framför lagkompisen Kati Roivas och tog därmed sin första pallplats i karriären. Noterbart är även att Frida Erkers åkte in på en sjätteplats.

Det såg ut att bli en pallplats även i herrarnas lopp, för med en kilometer kvar stod det mellan sju åkare varav fyra tillhörde Team Eksjöhus. När åkarna hade passerat mållinjen stod det dessvärre klart att ingen av teamets åkare lyckats nå pallen.

Under söndagen skulle det däremot bli fler pallplatser. Först då Kati Rovas fick kliva upp på podiet för första gången när hon blev trea i damernas lopp.

– Väldigt kul att både Sofia och Kati får ta sina första pallplatser, säger för Trädal som fick se ytterligare två åkare kliva upp på pallen.

För herrarna var det återigen fyra Team Eksjöhus-åkare bland de sju främsta. Den här gången lyckades också Axel Jutterström och Thomas Odegaarden bli tvåa respektive trea.

– Axel innehar den rosa ledartröjan och ligger tvåa i totalen. Han har tagit stora kliv, blivit en etablerad toppåkare och visar på en hög lägsta nivå, berömmer Trädal.

Nu väntar ett par veckors uppehåll över jul och nyår innan det är dags för 3 Zinnen Ski Marathon den 13 januari.

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Tävling

Dubbla pallplatser i Marcialonga

Säsongens första klassiker är avgjord och det blev pallplatser för både Magni Smedås och Kati Roivas och totalt sju nya topp 10-placeringar för Team Eksjöhus /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.