Goda insatser i Toblach i första tävlingarna efter jul

Efter julens ledigheter startade Ski Classics åter med två tävlingar i Toblach. Team Eksjöhus stod för habila insatser, med en sjätteplats för Morten och en /../

Dela inlägget

Efter julens ledigheter startade Ski Classics åter med två tävlingar i Toblach. Team Eksjöhus stod för habila insatser, med en sjätteplats för Morten och en sjundeplats för Linn som bästa placeringar.

Efter förändringar i tävlingsorganisationen blev det klart att Misurina utgår. I stället flyttade helgens tävlingar till Toblach i Dolomiterna, för Pustertaler Ski Marathon och Prato Piazza Mountain Challenge.

– Hela teamet stod för en habil insats. Vi hade kanske hoppats på lite mer efter den fantastiska starten i Orsa, då vi presterade på vårt absoluta max. Men Mortens sjätteplats på lördagen och Linns sjundeplats på klättringen i söndags är ändå väldigt bra. Samtidigt fortsätter Axel och Hedda att åka stabilt och bra, som förväntat, säger Oskar Svärd, teamchef.

Teamet hade hoppats på mer efter den goda starten i Orsa. Men Oskar är noga med att sätta realistiska förväntningar och inte låta en tävling sätta agendan, oavsett om den är bra eller mindre bra.

– Vi gör vårt första år i Ski Classics och är tourens minsta lag, det får vi inte glömma. Det är viktigt för oss att hålla våra förväntningar på rätt nivå, även när det går väldigt bra, som i Orsa, och när allt inte stämmer till hundra procent, som i Toblach. Vi ska vara som bäst om 3 år och det vi gör nu är redan långt över förväntan, med en sjunde plats i lagtävlingen så här långt. Alla i teamet gör en brutal insats – från åkare till vallachefer och övriga i organisationen. Vi ska vara väldigt stolta över oss själva hittills, säger Oskar.

Hela laget var inte på plats i Toblach. Eric Rosjö stannade, enligt plan, kvar i Sverige och vilade upp sig efter Tour De Ski. Inte heller Karolina Hedenström var på plats, som fram till Marcialonga i stället tävlar på hemmaplan. Och det med bravur. Parallellt med tävlingarna i Toblach tog hon en stabil och förväntad seger i Craft Ski Marathon i Orsa.

Övriga teamet befinner sig just nu i Livigno, där de kommer vara i två veckor under vistelsen i alperna. Nästa helg väntar nya tävlingar i Val Venosta, Italien.

Foto: Visma Ski Classics / Magnus Östh

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Tävling

Summering av säsongen

Ett hack upp i lagtävlingen, fyra segrar under säsongen och en finfin andraplats i totalten på damsidan: Sportchefen Espel Träldal är nöjd när han med /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.