Kristoffersen ny sportchef för Team Eksjöhus

Team Eksjöhus fortsätter sin satsning mot att bli världens bästa långloppslag. Från och med i dag är den tidigare OS-åkaren Marthe Kristoffersen ny sportchef och /../

Dela inlägget

Team Eksjöhus fortsätter sin satsning mot att bli världens bästa långloppslag. Från och med i dag är den tidigare OS-åkaren Marthe Kristoffersen ny sportchef och tränare för laget.
– Det är en oerhört rolig utmaning som kommer att passa mig bra, säger den tidigare OS-åkaren.

Tio år som världscupåkare där det bland annat blev två stafettsegrar och sex individuella pallplaceringar, ett OS och två VM – det är en meriterad skidåkare som kommer att arbeta med Team Eksjöhus framöver.

Efter fyra år som tränare för talangerna just under det norska landslaget kommer hon nu att leda Team Eksjöhus lag i jakten på fortsatta topplaceringar i Ski Classics.

– Först och främst är jag väldigt glad och stolt över att ha fått frågan. Det känns både som en spännande och rolig utmaning att få arbeta med Team Eksjöhus och deras starka åkare, säger Kristoffersen som fram tills nu också arbetat som expert för norska Viaplay.

– Även om det finns olikheter mellan traditionella åkare och långloppsåkare finns det också många likheter och den fysiologiska delen är lika. Det finns mycket jag kan ta med mig från både min aktiva karriär och från de fyra år som jag har arbetat som tränare. Jag älskar utmaningar och hoppas kunna vara med och bidra till att vi ska bli ett av bästa lagen i världen.

Teamchefen Espen Träldal, som fram tills i dag varit sportchef, gläds över att få in både Marthe i laget.

– Det är en fantastisk driven person som är modern i sitt ledarskap, besitter oerhört mycket kunskap och erfarenhet och tar med sig en härlig kultur in i vårt lag. Vi har samma tankar om vad som krävs för att bygga ett ännu starkare lag. När laget blir starkare blir också individerna det, säger Träldal.

– Vi växer och utvecklas för varje år och nu gör vi en omstrukturering där Marthe styr det sportsliga och där jag kan fokusera ännu mer på det organisatoriska och såväl våra nuvarande som framtida parters.

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Träning

Dags att inleda nya säsongen

På tisdag är det äntligen dags – då samlas Team Eksjöhus för första gången sedan april för att lägga upp ramarna för kommande säsong. – /../

Blogg / Uncategorized

Bäst vill bli ännu bättre

Det har gått några veckor sedan avslutningen av Ski Classics-säsongen, men arbetet med att skapa förutsättningar för nästa säsong har inte tagit någon paus för /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.