Landslagsvallaren Joakim Augustsson ny vallachef i Team Eksjöhus

Joakim Augustsson blir ny vallachef i Team Eksjöhus. På meritlistan finns klassiska OS och VM-ögonblick, över 15 år i svenska skidlandslaget och två säsonger som /../

Dela inlägget

Joakim Augustsson blir ny vallachef i Team Eksjöhus. På meritlistan finns klassiska OS och VM-ögonblick, över 15 år i svenska skidlandslaget och två säsonger som vallachef i Ski Classics.

– Jag älskar atmosfären och stämningen i Ski Classics och har imponerats av Team Eksjöhus fina framgångar under säsongen. Jag ser fram emot att bli en del av ett starkt team och en professionell organisation, säger Joakim Augustsson.

Joakim Augustsson har över 23 års erfarenhet från vallateam i både svenska, amerikanska och japanska skidlandslaget. Men högst på meritlistan står enligt honom själv Johan Olssons bragdsguldsbelönade insats i femmilen i Val Di Fiemme 2013, samt Björn Linds OS guld i Turin 2006, där Joakim ansvarade för skidorna.

För två år sedan tog han klivet över till långlopp och Ski Classics i rollen som vallachef för Team Engcon. Något som fångade Team Eksjöhus intresse.

– Rätt kompetens i vallabussen är en förutsättning för att våra åkare ska lyckas nå sina uppsatta mål. Med Joakim känner vi oss otroligt trygga och ger våra åkare de absolut bästa förutsättningarna. Att avtalet sträcker sig över 2 år känns också viktig för stabiliteten i teamet, säger Espen Trældal, sportchef i Team Eksjöhus.

Efter två år i långloppsvärlden kan Joakim konstatera att både konkurrensen och kunskapen har höjts rejält de senaste åren.

– Både åkare och vallateam har höjt nivån i Ski Classics. Konkurrensen har blivit hårdare och det är betydligt fler team som slåss om pallplatserna än tidigare. Förhoppningen är att bidra till ännu fler segrar och podiumplatser för Team Eksjöhus under nästa säsong, säger Joakim.

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Träning

Dags att inleda nya säsongen

På tisdag är det äntligen dags – då samlas Team Eksjöhus för första gången sedan april för att lägga upp ramarna för kommande säsong. – /../

Blogg / Uncategorized

Bäst vill bli ännu bättre

Det har gått några veckor sedan avslutningen av Ski Classics-säsongen, men arbetet med att skapa förutsättningar för nästa säsong har inte tagit någon paus för /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.