Lindström kliver över till Team Eksjöhus permanent

Hon körde fyra lopp för Team Eksjöhus under säsongen som nyss avslutades – och fick mersmak. Nu står det klart att den tidigare juniorvärldsmästarinnan Louise /../

Dela inlägget

Hon körde fyra lopp för Team Eksjöhus under säsongen som nyss avslutades – och fick mersmak. Nu står det klart att den tidigare juniorvärldsmästarinnan Louise Lindström blir en Team Eksjöhus-åkare på heltid.
– Det känns verkligen inspirerande att bli en del av det bästa laget i världen, säger 24-åringen.

När Louise Lindström testade att åka med Team Eksjöhus i samband med Ski Classics-tävlingarna i Orsa Grönklitt hade hon aldrig tävlat på en längre distans än tremilen. Där blev det sex mils stakning och när säsongen avslutades var hon på nytt en del av Team Eksjöhus när Janteloppet över 100 kilometer avgjordes i norska Hafjell.

De längre distanserna har dock inte skrämde henne, utan snarare gjort henne så motiverad att hon nu väljer att göra en helhjärtad satsning på långlopp. Hon har skrivit på för två år med Team Eksjöhus.

– Jag kom in med ett öppet sinne i februari och trivdes från första stunden. Alla i teamat var väldigt öppna och delade med sig av sina erfarenheter och det var ett klimat jag trivdes i. Nu är jag extremt taggad på att åka långlopp, vara en del av teamet på heltid och bli en bättre skidåkare, säger 24-åringen från Gästrikland, som åkt 22 lopp i traditionella världscupen och tidigare i karriären vunnit två JVM-guld.

Lindström är en åkare som trivts såväl med klassisk som fristil, såväl i sprint som längre distanser. Nu har hon en sommar framför sig med mycket mängdträning och fokus på att bli starkare i överkroppen.

– Att jag alltid varit allround gjorde kanske valet lite lättare och jag hoppas att jag med den nya typen av träning ska ta nästa kliv i min utveckling. Det krävs en otrolig kapacitet, uthållighet och styrka i överkroppen för att lyckas i Ski Classics, säger hon.

Team Eksjöhus vann lagtävlingen i Ski Classics i överlägsen stil den gångna säsongen och i damtävlingen slutade Kati Roivas, Magni Smedås och Sofie Elebro tvåa, trea respektive fyra i totalen.

– Jag ser fram emot att lära mig av lagkamraterna som jag kommer att ha runt mig, både damerna och herrarna. Att få vara en del av av det här laget känns hedrande och jag ser fram emot att tävla tillsammans med dem och se hur långt jag kan nå.

Teamchefen Espen Träldal imponerades av Lindström under hennes gästspel med teamet under våren.

– Det är en åkare och person som passar väldigt bra in i laget. Vi ser det här som en långsiktig satsning där vi kommer att jobba tillsammans och ge henne förutsättningar för att bygga upp sig och successivt bli starkare för att tåla långa lopp. Hon har kapacitet att bli en riktigt bra Ski Classics-åkare, men vi sätter ingen press på henne utan har ett stort tålamod och långsiktigt perspektiv.

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Träning

Dags att inleda nya säsongen

På tisdag är det äntligen dags – då samlas Team Eksjöhus för första gången sedan april för att lägga upp ramarna för kommande säsong. – /../

Blogg / Uncategorized

Bäst vill bli ännu bättre

Det har gått några veckor sedan avslutningen av Ski Classics-säsongen, men arbetet med att skapa förutsättningar för nästa säsong har inte tagit någon paus för /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.