Lyckad premiär när Ski Classics drog igång

Tävlingssäsongen är igång. I snöiga förhållanden avgjordes premiärtouren i österrikiska Bad Gastein där Team Eksjöhus stod för en väl godkänd insats. – På det stora /../

Dela inlägget

Tävlingssäsongen är igång. I snöiga förhållanden avgjordes premiärtouren i österrikiska Bad Gastein där Team Eksjöhus stod för en väl godkänd insats.
– På det stora hela var det en väldigt bra helg och vi ser redan fram emot nästa helgs tävlingar, säger sportchef Espen Trældal.

Snön föll kraftigt på den höga höjden när det var dags för årets första långlopp i Ski Classics. Trots den yviga nederbörden bjöds vi på fina prestationer. Inte minst av Magni Smedås och Morten Eide Pedersen som slutade fyra respektive sexa i sina lopp. Sofie Elebro körde in på en 14:e plats och Axel Jutterström på 18:e, vilket innebär att Team Eksjöhus ligger på en femteplats i lagtävlingen.

– Det är små marginaler som avgör när det är såna här förhållanden. Bland annat drabbas vi av tre stavbrott, men vi ligger där vi ska ligga rent formmässigt och vi är väldigt nöjda med den här starten, säger Espen Trældal.

Med premiären avklarad blickar nu teamet mot La Venosta där 42 kilometer väntar i Sydtyrolens vackra landskap kommande helg.

– Det finns stor chans för framskjutna placeringar i La Venosta. Efter en väl genomförd premiär kan vi lyfta en nivå till nästa helg. Vi har en ny organisation, en ny vallachef och vi alla ska växa in i det här. Det kommer vi också se på resultaten, vi kommer få se en stegring under säsongen, säger Espen Trældal.

Till La Venosta är även Frida Erkers tillbaka på allvar.

– Hon drogs med en förkylning innan helgens lopp och kände inte att hon hade fullt tryck, men hon genomförde loppet för att få ett lopp i kroppen och är tillbaka till nästa helg och då har vi ytterligare ett kort att spela med, avslutar Espen Trældal.

Tävlingarna i La Venosta går av stapeln lördag 17 december och det är 42 kilometer klassisk stil som gäller.

Foto: Ski Classics/ Magnus Östh

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Tävling

Ny pallplats för Smedås

Magni Smedås tog sig åter upp på prispallen när den tolfte deltävlingningen i Ski Classics avgjordes i Lillehammer. Efter en imponerande avslutning åkte hon in /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.