Magni imponerade i Marcialonga

Det var damerna som stod för de minnesvärda insatserna i Marcialonga. Magni överraskade med en imponerande femteplats i sitt första långlopp och Karolina slog till /../

Dela inlägget

Det var damerna som stod för de minnesvärda insatserna i Marcialonga. Magni överraskade med en imponerande femteplats i sitt första långlopp och Karolina slog till med personbästa som tredje ungdomsåkare.

– Magni gör en fantastisk insats. Hon åker sitt första riktiga långlopp och blir femma i det här tuffa motståndet. Och Karro, fjortondeplats och personbästa, dessutom trea bland ungdomstjejerna. Otroligt roligt, säger en imponerad Oskar Svärd.

Trots fina insatser blev det ett Marcialonga präglat av den senaste tidens turbulens och sjukdom. Linn Sömskar stod över, ännu inte tävlingsredo efter sjukdomsperioden. Morten Eide Pedersen var med i matchen länge, men fick släppa på väg upp mot Cavalese. Orken fanns inte riktigt där ännu.

– Uppladdningen var inte optimal och vi tappar tyvärr poäng i en av de viktigaste tävlingarna. Med det sagt så gör både Morten, Axel och Hedda en fullt godkänd insats utifrån förutsättningarna. Vi måste komma ihåg att motståndet är av absolut högsta klass, säger Oskar.

Något att glädjas över var dock fullträffen med skidorna. Enligt Oskar Svärd träffade serviceteamet helt rätt och både Magni och Karolina fick skidor som enligt egen utsago ”var bland de bästa vi haft”.

Nu väntar hemresa och uppladdning inför Jizerska om två veckor. Teamet får en chans att ladda om och hitta formen. Ledarstaben fortsätter planeringen för tävlingarna längre fram och tar med sig viktiga lärdomar kring vallning och logistik.

– Samtidigt som åkarna bygger erfarenhet gör vi i ledarstaben detsamma, säger Oskar. Vi fick till det med skidorna den här gången, men är också medvetna om att vi inte kan slappna av. Det är hårt arbete som ligger bakom.

Jizerska är ett av de äldsta loppen i Ski Classics och den andra av Grand Classics-tävlingarna. Viktiga poäng står på spel när teamet ställer sig på startlinjen för en klassisk fem-mil i Tjeckien den 13 februari. Följ Team Eksjöhus från 08.50 i SVT och NRK.

Foto: Visma Ski Classics/ Magnus Östh

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Träning

Dags att inleda nya säsongen

På tisdag är det äntligen dags – då samlas Team Eksjöhus för första gången sedan april för att lägga upp ramarna för kommande säsong. – /../

Blogg / Uncategorized

Bäst vill bli ännu bättre

Det har gått några veckor sedan avslutningen av Ski Classics-säsongen, men arbetet med att skapa förutsättningar för nästa säsong har inte tagit någon paus för /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.