Magni Smedås byter till långlopp och Team Eksjöhus – Satsar på gula västen i Ski Classics

Under förra säsongen gjorde norska landslagsåkaren Magni Smedås succéartade inhopp i Ski Classics och Team Eksjöhus. Inför nästa säsong byter Smedås sport och satsar på /../

Dela inlägget

Under förra säsongen gjorde norska landslagsåkaren Magni Smedås succéartade inhopp i Ski Classics och Team Eksjöhus. Inför nästa säsong byter Smedås sport och satsar på långlopp som ny kapten i Team Eksjöhus.

– Vi klickade verkligen, teamet och jag. Miljön runt loppen, stämningen i gruppen och organisationen runt omkring – allt stämde. Mot slutet av säsongen bestämde jag mig för att ta steget och satsa på Ski Classics tillsammans med Team Eksjöhus, säger Magni.

Smedås visade sin stora potential under sina fem framträdanden i Ski Classics förra säsongen. Utan specifik långloppsträning tog hon en tredjeplats och fyra topp 5-placeringar, något som till och med förvånade henne själv.

– Jag hade inga förväntningar, men insåg snabbt att långlopp passade mig otroligt bra. Med rätt träning och rätt förutsättningar ser jag fram emot att upptäcka min verkliga potential, säger Magni.

26-åringen, med bas i Lillehammer, har gjort flera starka framträdande i världscupen genom åren, bland annat en åttondeplats i 10 km fristil i Davos 2019.

Hon avslutade den här säsongen i absolut toppklass med en tredjeplats i norska mästerskapens tremil. Men nu lägger hon alltså den traditionella åkningen på hyllan till förmån för långlopp.

– I Magni får vi en fantastisk person och en fantastisk skidåkare med otroligt stor potential för långlopp. Konkurrensen i toppskiktet på Ski Classics är stenhård, men tillsammans ska vi göra allt för att skapa de bästa förutsättningarna för Magni att nå våra högt ställda mål, säger Espen Trældal, sportchef, Team Eksjöhus.

Magni Smedås går in som kapten på damsidan och har stora förväntningar på den kommande säsongen.

– Jag har bra kapacitet, bra snabbhet och en uthållighet i grunden. Med mer specifik träning hoppas jag kunna hävda mig i toppen och ge Ida och Astrid en kamp om den gula tröjan under nästa säsong, säger Magni.

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.