Mira Göransson ansluter till Team Eksjöhus Academy

17-åringen Mira Göransson, skidtalangen från Borås, är numera med i Team Eksjöhus Academy. I vintras kom hon hem från europeiska ungdoms-OS med två guld. Hon /../

Dela inlägget

17-åringen Mira Göransson, skidtalangen från Borås, är numera med i Team Eksjöhus Academy. I vintras kom hon hem från europeiska ungdoms-OS med två guld. Hon vann 7,5km i klassisk stil och sen var hon en del i det mixedlag som tog hem segern i stafett.

Mira berättar om sin glädje att numera vara en del utav Team Eksjöhus Academy.

– Jag är superglad och tacksam över att numera vara en del utav Team Eksjöhus Academy! Långlopp har alltid varit något som har intresserat mig och som jag har sett som spännande att testa på.

Team Eksjöhus Academy är en del av lagets satsning där ungdomar som satsar mot traditionell skidåkning också ska få möjlighet att bli en del av långloppsverksamheten.

– Vi känner att vi har mycket att erbjuda då de kan få vara en del av ett långloppslag med den träningsfilosofi och lagdynamik som finns där. Vi sitter också på mycket kunskap och ett väldigt bra serviceteam. De får en tillhörighet som är viktig och verktyg som gör att de kan bli ännu bättre skidåkare, berättar Teamchef Espen Träldal.

Mira, som är uppvuxen i Dalsjöfors men som flyttat till Mora för att börja på skidgymnasiet berättar om hennes nästa steg.

– Mitt största fokus kommer fortsatt att ligga på min traditionella satsning men jag är alltid öppen för nya utmaningar och med Team Eksjöhus i ryggen tror jag att det kommer bli en väldigt rolig resa.

Teamchef Espen Träldal, gläds över att Mira är med i teamet.

– Efter hennes prestationer i vinter tycker vi att Mira är en av Sveriges mest intressanta talanger. Riktigt kul att en så duktig tjej vill vara med och utvecklas tillsammans med oss!

Foto: Bildbyrån

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Träning

Dags att inleda nya säsongen

På tisdag är det äntligen dags – då samlas Team Eksjöhus för första gången sedan april för att lägga upp ramarna för kommande säsong. – /../

Blogg / Uncategorized

Bäst vill bli ännu bättre

Det har gått några veckor sedan avslutningen av Ski Classics-säsongen, men arbetet med att skapa förutsättningar för nästa säsong har inte tagit någon paus för /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.