Missräkning när Vasaloppet avgjordes

Siktet var högt inställt, men det gick inte vägen för Team Eksjöhus när den 99:e upplagan av Vasaloppet avgjordes under söndagen. – Vi var ganska /../

Dela inlägget

Siktet var högt inställt, men det gick inte vägen för Team Eksjöhus när den 99:e upplagan av Vasaloppet avgjordes under söndagen.
– Vi var ganska långt från vad vi trott och hoppats på, det måste vi vara ärliga med, säger teamchefen Espen Träldal.

Det har varit ett stort fokus på Vasaloppet under säsongen för såväl Team Eksjöhus som andra stall – världens största skidlopp är också ett av de mest prestigefyllda att vinna.

Team Eksjöhus får dock vänta på att få en segerkrans på upploppet i Mora, i år räckte de tyvärr inte till.

– Vi vet inte helt vad det berodde på, det är väl det största problemet just nu. Vi får helt enkelt sätta fokus mot nästa lopp, försöka få en bra översikt och få in positiv energi i gruppen, säger Träldal.

Bäst av Team Eksjöhus var Magni Smedås som gled in på en fjärdeplats, drygt fem minuter efter suveräna segraren Emilie Fleten.

– Magni för en stabil insats i sitt första vasalopp. Hon tappade visserligen den gula tröjan (till trean Ida Dahl), men det skiljer väldigt få poäng och det blir en spännande avslutning. Vi ser försiktigt positivt på det, jag tycker att avslutningen passar Magni.

Frida Erkers åkte in på 16:e plats och Sofie Elebro var ytterligare tre placeringar bakom.

I herrklassen var Axel Jutterström starkast och slutade 18:e medan Morten Eide Pedersen kom in som 47:a och Joel Andersson som 54:a.

– Axel var med ganska länge innan han fick känningar och Joel gjorde faktiskt ett fin insats och gick in på sin bästa placering i Vasaloppet. Han spände bågen, men fick det tufft på slutet.

Nästa lopp, det tredje sista i säsongens Ski Classics, är Birkebeinerrennet i norska Lillehammer. 54 kilometer står på schemat nästa lördag. Sedan avslutas säsongen med tävlingar i Norge 1–2 april

 

Bild: Bildbyrån

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Tävling

Dubbla pallplatser i Marcialonga

Säsongens första klassiker är avgjord och det blev pallplatser för både Magni Smedås och Kati Roivas och totalt sju nya topp 10-placeringar för Team Eksjöhus /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.