Norska förstärkningar levererade i La Venosta

Team Eksjöhus hade stora förhoppningar inför La Venosta Time Trial. Lördagens lopp ersatte Reschensee Rennen och blev därmed det första individuella tempoloppet på Pro Touren, /../

Dela inlägget

Team Eksjöhus hade stora förhoppningar inför La Venosta Time Trial. Lördagens lopp ersatte Reschensee Rennen och blev därmed det första individuella tempoloppet på Pro Touren, något som på pappret passade teamet. Men sjukdom satte käppar i hjulet.

– På fredagskvällen fick vi besked av en åkare som uppvisade symtom. Vi agerade direkt och drog tillbaka alla åkare från start som träffat vederbörande. Senare under helgen testade tyvärr både Hedda och Axel positivt för covid–19, berättar sportchef Espen Traeldal.

Det betydde att bara två åkare kom till start – nyförvärven Magni Smedås och Martin Lövström Nyenget, som anslöt direkt från Norge. De båda norska toppåkarna gör ett gästspel i Team Eksjöhus för att bredda repertoaren och få långloppserfarenhet under vintern. Och de levererade direkt.

– De tar för sig och gör det fantastiskt bra. Att komma direkt upp på höjd och ändå slå till med en andraplats och en femteplats, det säger något om kvaliteten, säger Espen.

I herrarnas lopp tog en stark Nyenget andraplatsen bakom Gjerdalen. Och i damernas dito tog Magni en stark femteplats bara 2 minuter bakom segaren Britta Johansson Norgren.

Trots succén för nyförvärven var inte La Venosta vad teamet hoppats på, av förklarliga orsaker.

– Både Hedda och Axel har milda symtom och vi hoppas att de är tillbaka i tid för Marcialonga om två helger. Morten och Linn laddar om inför La Diagonela nu till helgen, där vi hoppas på fyra åkare till start, med Martin och Magni inräknat. Vår högsta prio just nu är att komma friska och starka till startlinjen, berättar Espen.

La Diagnolea går av stapeln 22 januari i Schweisiska Engadin-dalen. Du följer som vanligt teamet på SVT.

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Tävling

Summering av säsongen

Ett hack upp i lagtävlingen, fyra segrar under säsongen och en finfin andraplats i totalten på damsidan: Sportchefen Espel Träldal är nöjd när han med /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.