Ny satsning på framtidens stjärnor

Till kommande säsong lanseras Team Eksjöhus Academy där en handfull framtidsnamn får vara en del av Team Eksjöhus team under delar av säsongen. – Vi /../

Dela inlägget

Till kommande säsong lanseras Team Eksjöhus Academy där en handfull framtidsnamn får vara en del av Team Eksjöhus team under delar av säsongen.

– Vi har en produkt som vi tror mycket på och den här satsningen kommer att gynna både oss och talangerna, säger sportchefen Espen Träldal.

Den gångna säsongen är precis avslutad, men det betyder inte att Team Eksjöhus verksamhet har tagit paus. Tvärtom så är det full aktivitet utanför skidspåren då upplägget för nästa säsong ska fastställas.

Som en del i lagets satsning lanseras nu Team Eksjöhus Academy där ungdomar som satsar mot traditionell skidåkning också ska få möjlighet att bli en del av långloppsverksamheten.

– Skillnaden mellan de som åker traditionellt och långlopp är egentligen ganska liten. Båda tränar på skidor och jag är övertygad om att du blir en bättre skidåkare totalt om du kombinerar de två, säger Espen Träldal.

Två som är klara för Team Eksjöhus Academy till nästa säsong är Evelina Crusell och Anton Grahn, två svenska åkare som båda satsar mot junior-VM i vinter. Båda är bekanta med laget sedan tidigare då de var med i fem respektive två tävlingar i Ski Classics den kommande säsongen.

– Vi känner att vi har mycket att erbjuda då de kan få vara en del av ett långloppslag med den träningsfilosofi och lagdynamik som finns där. Vi sitter också på mycket kunskap och ett väldigt bra serviceteam. De får en tillhörighet som är viktig och verktyg som gör att de kan bli ännu bättre skidåkare.

De fyra eller fem åkare som till slut kommer att ingå i Team Eksjöhus Academy kommer att vara med på läger och tävlingshelger under olika delar av säsongen.

– Alla åkare har planeringar och satsningar, men jag är övertygad om att det här kommer att utveckla både oss som lag och dem som åkare. Vi siktar på att bli världens bästa lag och då vill vi också ha med åkare som siktar på att bli bäst i världen på skidor.

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Träning

Dags att inleda nya säsongen

På tisdag är det äntligen dags – då samlas Team Eksjöhus för första gången sedan april för att lägga upp ramarna för kommande säsong. – /../

Blogg / Uncategorized

Bäst vill bli ännu bättre

Det har gått några veckor sedan avslutningen av Ski Classics-säsongen, men arbetet med att skapa förutsättningar för nästa säsong har inte tagit någon paus för /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.