Nyenget förväntansfull inför Birkebeinerrennet

– Mina styrkor, diagonalåkningen och stakningen, kom till sin rätt i Holmenkollen. Min styrka och prestation där ger mig också goda förhoppningar inför avslutande Birkebeinerrennet /../

Dela inlägget

– Mina styrkor, diagonalåkningen och stakningen, kom till sin rätt i Holmenkollen. Min styrka och prestation där ger mig också goda förhoppningar inför avslutande Birkebeinerrennet och Reistadløpet, säger Martin Løwstrøm Nyenget.

För att inte vara en utpräglad långloppsåkare är Martin Løwstrøm Nyenget stark i stakningen, någon som enligt honom själv bidragit till att han kunnat prestera bra i de långlopp han åkt utöver världscupen. Och även om Holmenkollens 5-mil inte är en del av Ski Classics, tror Martin att hans gästspel i Team Eksjöhus bidragit till hans första världscupseger på hemmaplan.

– Att åka utan fästvalla och staka timme efter timme är inget jag är van vid. Men det har gått över förväntan. Jag märker också att långloppen inneburit en bra träning och gynnat mig i världscupen, inte minst i Holmenkollen nu senast, säger Martin.

Martin har sin bas i Lillehammer. Det har också Team Eksjöhus kapten Morten Eide Pedersen. De känner varandra väl och har spenderat många träningstimmar tillsammans. Martin känner också Oskar Svärd från tiden som lagkamrater i klassiska team Coop i början av 2010-talet. Det gjorde Team Eksjöhus till ett naturligt val när nyfikenheten på långlopp växte sig allt starkare i början av 2022.

– Team Eksjöhus är ett fantastiskt härligt gäng som välkomnat mig med öppna armar. Långloppen har varit ett perfekt komplement till min egen satsning i världscupen och jag ser verkligen fram emot de avslutande loppen i Ski Classics, säger Martin.

Som bästa prestation i Ski Classics rankar han sin andraplats i Jizerská. Både La Venosta och La Diagonela kom snabbt inpå och åktes utan vidare förberedelser, men vid Jizerská var han varm i kläderna. Med Birkebeinerrennet och Reistadløpet kvar på tävlingskalendern hoppas Martin på framskjutna placeringar, framför allt i Reistadløpet.

– Birken blir tufft, med hård konkurrens. Men jag är i bra form och vill vara med och kämpa om segern. Reistadløpet tror jag passar mig ännu bättre. Där går vi med fästvalla och det liknar med traditionell åkning som jag är van vid. Där kommer mina styrkor verkligen till sin rätt, avslutar Martin.

Följ Martin och resten av Team Eksjöhus i Birkebeinerrennet från 07:45 lördag 19 mars på SVT och NRK.

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Tävling

Ny pallplats för Smedås

Magni Smedås tog sig åter upp på prispallen när den tolfte deltävlingningen i Ski Classics avgjordes i Lillehammer. Efter en imponerande avslutning åkte hon in /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.