Partnerskap med fokus på jämställdhet

Team Eksjöhus arbetar för att lyfta fram kvinnorna inom idrotten – Fusion Support för att få fram fler kvinnor inom datavärlden. – Jämställdhet är något /../

Dela inlägget

Team Eksjöhus arbetar för att lyfta fram kvinnorna inom idrotten – Fusion Support för att få fram fler kvinnor inom datavärlden.

– Jämställdhet är något vi prioriterar väldigt högt och då är det också viktigt för oss att arbeta med partners som har samma värderingar och mål, säger Marthe Kristoffersen, sportchef och tränare i Team Eksjöhus.

Sedan 2022 är Fusion Support huvudpartner till Team Eksjöhus och en viktig del i stallets strävan att bli världens bästa långloppslag. Den här säsongen har Team Eksjöhus, som slutat femma och fyra i lagtävlingen i Ski Classics de senaste två säsongerna, imponerat stort och leder lagtävlingen i suverän stil efter elva pallplatser och hela 42 stycken topp 10-placeringar på de inledande sju deltävlingarna.

– Jämställdhet, passion, gemenskap, långsiktighet, laganda – Team Eksjöhus står för så mycket som vi också står för. För oss är det viktigt att alla ska ha samma möjligheter till utveckling och det är något vi jobbar hårt för inom databranschen. Vi inspireras av Team Eksjöhus satsningar på att få fram fler kvinnliga åkare och ledare inom skidsporten, säger Nicklas Almgren, vd på Fusion Support.

Inför säsongen anställdes den tidigare norska OS-åkaren Marthe Kristoffersen som ny sportchef och tränare för Team Eksjöhus och hon har varit en stor del såväl i de sportsliga framgångarna som i arbetet för jämställdhet. Kristoffersen är bland annat tillsammans med andra kvinnliga skidprofiler initiativtagare till Powher, ett projekt som ska jobba aktivt och förebyggande för att fler kvinnor ska kunna satsa fullt ut på skidåkningen.

– Jag anser att alla pojkar och flickor ska ha lika möjligheter och det är något som vi är tydliga med i Team Eksjöhus. Vi är lika många damer som herrar och gör ingen skillnad, det ska aldrig vara ett tema hos oss att det inte är jämställt, säger hon.

– Bristen på kvinnliga tränare och ledare påverkar unga tjejers önskan att själva bli ledare framöver, så där hoppas jag att vi kan gå i täten och bana väg, inspirera, vara fina förebilder och visa att det är möjligt.

OM FUSION SUPPORT

• Ökar nordiska verksamheters produktivitet genom att driva förändringsprojekt och leverera funktionslösningar inom IT.

• Med individen i fokus byggs tillväxten i företaget på unga talanger, som utvecklas och växer tillsammans med de mer erfarna medarbetarna. På så sätt fortsätter Fusion Support att vara ett ungt företag, med lång historia och bred erfarenhet.

• Service och support har varit en del av kärnverksamheten under ett annat företagsnamn sedan 2006.

• Fusion Supports funktioner är framtagna och anpassade för att kunna erbjuda kunderna en hög känsla av kvalitet och enkelhet.

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Träning

Dags att inleda nya säsongen

På tisdag är det äntligen dags – då samlas Team Eksjöhus för första gången sedan april för att lägga upp ramarna för kommande säsong. – /../

Blogg / Uncategorized

Bäst vill bli ännu bättre

Det har gått några veckor sedan avslutningen av Ski Classics-säsongen, men arbetet med att skapa förutsättningar för nästa säsong har inte tagit någon paus för /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.