Petzl hjälper Team Eksjöhus till en ljusare framtid

Det ser bra ut för Team Eksjöhus – såväl i Ski Classics som när åkarna är ute i träningsspåret. En av anledningarna till det är /../

Dela inlägget

Det ser bra ut för Team Eksjöhus – såväl i Ski Classics som när åkarna är ute i träningsspåret. En av anledningarna till det är det för den här säsongen nya samarbetet med Petzl.

– Vi använder deras pannlampor flera gånger i veckan och de är extremt behagliga att ha på sig, säger Eirik Sverdrup Augdal.

Ett av Team Eksjöhus stora mål är att bli världens bästa långloppslag och teamet är på god väg dit. Den här säsongen har pallplatserna i långloppsvärldscupen, Ski Classics, radat upp sig och ledningen i lagtävlingen är stor inför sista tävlingen till helgen.

Den 28-årige norrmannen Eirik Sverdrup Augdal har inlett säsongen på ett strålande vis och ligger sjua i totalställningen. Då han och lagkamraterna oftast tränar två pass om dagen sker en del av träningen när solen gått ner.

Men även när det är som mörkast ute kan han se ljust på det som ligger framför honom. Petzl förser laget med pannlampor som gör att åkarna får bra förutsättningar för kvalitetsträning oavsett väder eller dagsljus.

– Min favorit när jag åker skidor är NAO RL, den är oerhört lätt och fungerar i alla sammanhang. När jag löptränar är ACTIK CORE min favorit. Kombinationen av låg vikt, hög prestanda, kvalité och komfort gör Petzl till vårt förstaval, säger Sverdrup Augdal.

Tränaren och sportchefen Marthe Kristoffersen anser att partnerskapet med Petzl ger Team Eksjöhus bättre förutsättningar för att satsa mot den absoluta världstoppen.

– Det är tack vare våra partners vi kan fortsätta att prestera på en hög nivå. Vi åker skidor under en tidpunkt på året då det fort kan bli mörkt och för oss är det avgörande att kunna träna där vi vill och när vi vill, inte bara där det finns upplysta spår. Petzl:s produkter är av väldig hög kvalité och ger oss bra ljus och sitter väldigt bra. Det är skönt att veta att vi inte behöver stanna för att rätta till utrustningen, utan den sitter väldigt bra och bekvämt, säger hon.

Henrik Ljunggren, marknadsförings- och kommunikationschef på Petzl:

– Vi är glada att få arbeta tillsammans med de professionella åkare och ledare som tillhör Team Eksjöhus och det har varit kul att följa deras framfart under säsongen. Vi tror och hoppas att framgångarna kommer att fortsätta och det känns bra att vi kan vara med och ge dem förutsättningar för att utvecklas ännu mer.

OM PETZL

Petzl tillverkar utrustning för säkrare arbete och aktiviteter på hög höjd samt pannlampor. Verksamheten är indelad i två huvudområden: SPORT, som bland annat omfattar bergs- och sportklättring samt PRO, där man tillverkar personlig skyddsutrustning för bygg, industri, räddningstjänst med flera. Företaget grundades i franska Alperna i mitten av 1970-talet av Fernand Petzl. Verksamheten har sedan starten präglats av innovation, högkvalitativa standarder och långvarig hållbarhet.

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Uncategorized

Bäst vill bli ännu bättre

Det har gått några veckor sedan avslutningen av Ski Classics-säsongen, men arbetet med att skapa förutsättningar för nästa säsong har inte tagit någon paus för /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.