Rullskidssäsongen avslutad

De flesta längdsskidåkarna tillbringar augusti månad på rullskidor – så även Team Eksjöhus. Många hårda träningspass och två tävlingshelger har hunnits med. – Jag är /../

Dela inlägget

De flesta längdsskidåkarna tillbringar augusti månad på rullskidor – så även Team Eksjöhus. Många hårda träningspass och två tävlingshelger har hunnits med.
– Jag är imponerad av alla i gruppen. De pushar gränser, både på mängden träning och hur de genomför den säger sportchefen Marthe Kristoffersen.

Det återstår fortfarande drygt tre månader till första deltävlingen i Ski Classics och fokus för Team Eksjöhus har varit grundträningen inför en lång och förhoppningsvis framgångsrik säsong.

Säsongen inledes i Eksjö där åkarna fick träffa varandra, hitta sammanhållning, sätta mål, hitta standarden på träningen och möta partners och sponsorer. Sedan har det varit två tävlingshelger, en i Norge och en i Sverige.

Blinkfestivalen i Sandnes bjöd på två lopp, först en tuffare stigning sedan ett distanslopp. Totalt blev det åtta topp 10-placeringar för Team Eksjöhus med Eirik Sverdrup Augdals andraplats i klättringen och Magni Smedås fjärdeplats i distansloppet som bästa placering.

– Det var en rolig helg och ett bra test innan den stora mängdträningen på hösten startar. Vi slutade tvåa i lagtävlingen, vilket visar att vi har gjort ett bra jobb men också att vi har något vi kan jaga efter under hösten, säger Kristoffersen.

I Trollhättan var det tävling i trippla dagar, sprint på fredagen, distansloppet i ihållande regn på lördagen och 15 kilometer med individuell start på söndagen. Unge Anton Grahn imponerade stort under helgen med att vara bästa Team Eksjöhus-åkare i samtliga tre lopp. Och damerna levererade.

– Det var mycket regn i Trollhättan, men ändå en fin vecka. Vi hade lite stolpe ut med knäckta stavar, men många presterade också på en högre nivå än någonsin.

Nästa samling som lag blir i Lillehammer den 15 september, då Mosetertoppen kommer att testa åkarnas rejält. I slutet av oktober kan åkarna börja träna på snö.

– Det är alltid roligast på snö, men vi ser också fram emot massor av bra barmarksträning som ska ge resultat i vinter!

Ski Classics inleds 9–10 december i österrikiska Bad Gastein. Helgen efter är det också dubbla tävlingar, då i italienska La Venosta.

RESULTAT FRÅN RULLSKIDSLOPPEN

LYSEBOTN OPP, 7,5 KM

Sandnes, 2 augusti

Damer: 7) Kati Roivas, 8) Magni Smedås, 10) Frida Erkers, 13) Sofie Elebro

Herrar: 2) Eirik Sverdrup Augdal, 9) Axel Jutterström, 16) Morten Eide Pedersen, 39) Vebjørn Moen, 41) Thomas Ødegaarden

BLINK CLASSIC, 50 KM

Ålgård, 3 augusti

Damer: 4) Magni Smedås, 12) Kati Roivas, 13) Frida Erkers, 20) Sofie Elebro

Herrar: 8) Eric Rosjø, 9) Anton Grahn, 22) Axel Jutterström, 28) Eirik Sverdrup Augdal, 40) Morten Eide Pedersen, 79) Vebjørn Moen, 92) Thomas Ødegaarden

ALLIANSLOPPET, SPRINT

Trollhättan, 25 augusti

Herrar: 2) Anton Grahn, 4) Vebjørn Moen, 5) Eric Rosjø

ALLIANSLOPPET, 48 KM

Trollhättan, 26 augusti

Damer: 5) Sofie Elebro, 8) Kati Roivas, 10) Frida Erkers

Herrar: 13) Anton Grahn, 15) Axel Jutterström, 27) Eirik Augdal, 40) Morten Eide Pedersen, 66) Thomas Ødegaarden, 98) Joel Andersson, 99) Vebjørn Moen

ALLIANSLOPPET, 15 KM

Trollhättan 27 augusti

Damer: 10) Kati Roivas, 21) Sofie Elebro, 22) Frida Erkers

Herrar: 8) Anton Grahn, 16) Eirik Sverdrup Augdal, 19) Axel Jutterström, 20) Morten Eide Pedersen, 30) Thomas Ødegaarden, 32) Vebjørn Moen, 91) Joel Andersson

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Träning

Dags att inleda nya säsongen

På tisdag är det äntligen dags – då samlas Team Eksjöhus för första gången sedan april för att lägga upp ramarna för kommande säsong. – /../

Blogg / Uncategorized

Bäst vill bli ännu bättre

Det har gått några veckor sedan avslutningen av Ski Classics-säsongen, men arbetet med att skapa förutsättningar för nästa säsong har inte tagit någon paus för /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.