Ski Classics-meriterade Sofie Elebro och Frida Erkers ansluter till Team Eksjöhus damlag

Förra säsongens totalsexa och tidigare vinnare av den rosa ungdomsvästen Sofie Elebro ansluter till Team Eksjöhus. Även förra årets Ski Classics-debutant Frida Erkers skriver på /../

Dela inlägget

Förra säsongens totalsexa och tidigare vinnare av den rosa ungdomsvästen Sofie Elebro ansluter till Team Eksjöhus. Även förra årets Ski Classics-debutant Frida Erkers skriver på inför säsongen 2022/2023.

– Vi får in två fantastiska tjejer som är hungriga på att utvecklas och tävla. Med Sofie och Frida höjer vi nivån på både läger och tävling och lyfter hela laget. Vi ser fram emot att bygga det starkaste damlaget i hela Ski Classics, säger Espen Trældal, sportchef, Team Eksjöhus.

Sofie Elebro gjorde in första säsong i Ski Classics redan 2018/2019, då hon också vann den rosa ungdomsvästen. 29-åringen kommer närmast från en stark säsong i Team Næringsbanken och slutade sexa i totalen. Höjdpunkterna under säsongen inkluderar en stark sjätteplats i tuffa Reistadløpet och en femteplats i Prato Piazza Mountain Challenge.

– Det känns otroligt roligt att bli en del av ett starkt svenskt team som visat fina framgångar i vinter. Jag ser fram emot att utvecklas ytterligare som långloppsåkare och siktar på att med teamets hjälp slå mig in i topp-5 nästa säsong, säger Sofie Elebro.

Frida Erkers gjorde debut i Ski Classics under förra säsongen som en del av Team Robinson. Efter en tuff inledning avslutade hon säsongen starkt med två sjundeplatser i Årefjällsloppet och Ylläs-Levi. Det blev totalt tre topp 10-placeringar och en tolfteplats i totalen för 30-åringen från Leksand.

– Team Eksjöhus presenterade ett väldigt professionellt upplägg som inte gick att tacka nej till. Nya utmaningar har alltid motiverat mig och jag ser fram emot att bli del av ett väldigt starkt team, säger Frida Erkers.

Tillsammans med kaptenen och norska landlagsåkaren Magni Smedås utgör Sofie Elebro och Frida Erkers Team Eksjöhus damlag under säsongen 2022/2023.

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.