Smedås imponerade under Summit 2 Senja

Team Eksjöhus svarade för en ny imponerande tävlingshelg när Ski Classics-tävlingarna Reistadløpet och Summit 2 Senja avgjordes i Norge. På damsidan var Magni Smedås urstark /../

Dela inlägget

Team Eksjöhus svarade för en ny imponerande tävlingshelg när Ski Classics-tävlingarna Reistadløpet och Summit 2 Senja avgjordes i Norge. På damsidan var Magni Smedås urstark sista kilometrarna i Summit 2 Senja och vann med över en minuts marginal till tvåan Astrid Oyre Slind. På herrsidan hade Eirik Sverdrup Augdal toppat formen när han åkte hem ytterligare två pallplatser till teamet med sina två tredje placeringar.

– En väldigt bra helg för teamet, säger Espen Träldal, teamchef för Team Eksjöhus som med endast en tävling kvar leder lagtävlingen.

Helgen innehöll två tävlingar i Ski Classics. Lördagens 50km långa lopp i Reistadløpet och söndagens 60km i Summit 2 Senja. Åkarna från Team Eksjöhus fortsatte att visa fin form och i damklassen tog sig samtliga tre vitklädda åkare in bland de tio bästa i både lördagens och söndagens lopp.

– Tjejerna gjorde det bra på lördagen men var inte helt med i toppen. Men på söndagen var Magni urstark. Det är vi nöjda med, säger Espen Träldal.

Under söndagens lopp visade Magni upp sin kapacitet när hon med milen kvar växlade upp och drog ifrån täten och tog säsongens tredje seger.

– Otroligt bra! Magni har gjort en fantastisk stark säsong. Hon har gått fem lopp och ligger trea i totalen, berömmer Träldal.

För herrarna i Team Eksjöhus var det Eirik Sverdrup Augdal som imponerade när han fick kliva upp på podiet som trea i både lördagens och söndagens tävling. Båda gångerna bakom Martin Løwstrøm Nyenget som åkte in på en andra plats i Reistadløpet på lördagen och tog hem segern i Summit 2 Senja för andra året i rad på söndagen.

– Väldigt kul att se både Martin, som var med som gäståkare till oss, och Eirik vara uppe på pallen. Eirik har haft en liten problematisk säsong, men nu visar han att han har en hög nivå i sig. Han blev fyra i Birkebeinerrennet förra helgen, gjorde det bra i NM och tar nu två pallplatser i Ski Classic – fantastiskt.

– Sedan gör även Vebjørn Moen sitt bästa resultat någonsin i Ski Classics, vilket också är väldigt glädjande!

Efter helgens tävlingar så behåller Team Eksjöhus ledningen som tourens bästa långloppsteam, en plats som man haft sedan första tävlingen den här säsongen. Med en tävling kvar är avståndet ner till tvåan Team Ragde Charge hela 420 poäng. Det återstående loppet är Janteloppet (100 km) i Norge den 13 april.

– Det kommer vara tuffa förhållanden under Janteloppet i Norge i helgen. Den med mest motivation kommer göra det bäst i helgen och vinna, det är nyckeln till en bra prestation, avslutar Espen.

 

REISTADLØPET

Damer:

1) Astrid Oyre Slind, Team Aker Daehlie

5) Kati Roivas

6) Sofie Elebro

7) Magni Smedås

Herrar:

1) Johan Noel, Team Ragde Charge

3) Eirik Sverdrup Augdal,

5) Thomas Ødegaarden

16) Vebjørn Moen

17) Axel Jutterström

22) Morten Eide Pedersen

SUMMIT 2 SENJA

Damer:

1) Magni Smedås

4) Kati Roivas

10) Sofie Elebro

Herrar:

1) Martin Lowstrom Nyenget

3) Eirik Sverdrup Augdal

10) Thomas Ødegaarden

11) Axel Jutterström

19) Morten Eide Pedersen

TOTALSTÄLLNING

Damer:

2) Kati Roivas, 1 866

3) Magni Smedås, 1 600

4) Sofie Elebro, 1 421

17) Frida Erkers, 638

Herrar:

3) Thomas Ødegaarden, 1 399

6) Axel Jutterström, 1 269

7) Eirik Sverdrup Augdal, 1 230

9) Morten Eide Pedersen, 1 101

52) Vebjørn Moen, 228

99) Erik Rosjö, 94

Lag:

1) Team Eksjöhus, 2 480

2) Team Ragde Charge, 2 060

3) Team Ramudden, 1 900

4) Team Engcon, 1 820

5) Lager 157 Ski Team, 1 770

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Uncategorized

Bäst vill bli ännu bättre

Det har gått några veckor sedan avslutningen av Ski Classics-säsongen, men arbetet med att skapa förutsättningar för nästa säsong har inte tagit någon paus för /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.