Stark laginsats i Ski Classics-premiären

Öppningshelgen i Bad Gastein är avklarad och det med Team Eksjöhus som ledare i lagtävlingen. – En otroligt bra öppningshelg, säger teamchefen Espen Trädal. Inför /../

Dela inlägget

Öppningshelgen i Bad Gastein är avklarad och det med Team Eksjöhus som ledare i lagtävlingen.

– En otroligt bra öppningshelg, säger teamchefen Espen Trädal.

Inför säsongsstarten berättade nya tränaren och sportchefen Marthe Kristoffersen om att Team Eksjöhus siktar ännu högre i år. Det visade sig också under premiärhelgen i Bad Gastein. Även om det inte blev några pallplatser så är det Team Eksjöhus som leder lagtävlingen efter säsongens första tävling.

Under lördagens Pro Team Tempo visade både herrarna och damerna fin form och slutade bägge på en andra plats.

– Alla gör en riktigt bra insats på lördagen och det ger oss en bra fingervisning om var vi står rent formmässigt, säger Espen Trädal.

Gällande söndagens tävlingar var det framför allt damerna som visade framfötterna. Tre åkare från Team Eksjöhus gjorde upp om en pallplats men det blev till slut en fjärde-, femte- och sjätteplats för Frida Erkers, Sofie Elebro och Kati Rovas.

– Tjejerna gör ett fantastiskt jobb och tar även mycket poäng både på sprint och climb. De ska ha en riktig eloge.

På herrsidan var även Axel Jutterström nära att knipa en pallplats. Där var det riktigt tajt i toppen och Jutterström tog sig in på en femteplats drygt fyra sekunder efter segraren Kasper Stadaas.

– Axel var med hela vägen in och såg stark ut men det var lite stolpe ut. Jag hade gärna sett att vi lyckades knipa en pallplats men det får bli nästa gång.

Resultaten innebär att Team Eksjöhus leder lagtävlingen efter första tävlingshelgen i Ski Classics.

– En otroligt bra öppningshelg. Som lag gör vi det fantastiskt men på individnivå finns det ännu mer att ta av så vi ser fram emot att få visa ännu mer framöver, avslutar Espen Trädal.

Nästa tävling är i La Venosta kommande helg, 16-17 december.

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Träning

Dags att inleda nya säsongen

På tisdag är det äntligen dags – då samlas Team Eksjöhus för första gången sedan april för att lägga upp ramarna för kommande säsong. – /../

Blogg / Uncategorized

Bäst vill bli ännu bättre

Det har gått några veckor sedan avslutningen av Ski Classics-säsongen, men arbetet med att skapa förutsättningar för nästa säsong har inte tagit någon paus för /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.