Stjärnvallaren Frode Pedersen klar för Team Ekjsöhus

Världens bästa långloppsteam blir ännu bättre. Meriterade stjärnvallaren Frode Pedersen blir ny vallachef för Team Eksjöhus. – Det känns väldigt bra. Jag kommer in i /../

Dela inlägget

Världens bästa långloppsteam blir ännu bättre. Meriterade stjärnvallaren Frode Pedersen blir ny vallachef för Team Eksjöhus.

– Det känns väldigt bra. Jag kommer in i ett välfungerande team med bra människor, säger Frode Pedersen.

Frode Pedersen var en del av det norska längdlandslaget under nio år och har därmed flertalet OS-guld, VM-guld och världscupssegrar i bagaget. Nu blir han en del av världens bästa långloppsteam.

– Jag är oerhört glad över att få en av världens bästa vallare till laget. Vi har jobbat på detta i flera år så det är extra roligt att det blir verklighet nu. Vi känner oss otroligt trygga med hans förmåga kring både slipning och vallning och vi kommer helt klart få en högre nivå nu, säger teamchefen Espen Träldal.

Senaste säsongen slutade med succé för Team Eksjöhus som vann teamtävlingen i Ski Classics i överlägsen stil och där flera av åkarna tog stora kliv i sin åkning.

– Det finns väldigt bra förutsättningar redan. Vi ska jobba med att sätta system och struktur på skidparken för att få en ännu bättre koll. På så sätt blir det färre fel och om det blir fel så vet man varför. Sedan handlar det mycket om att vara innovativ, att ligga i framkant och ha en bra kemi mellan åkare och vallare. Vi alla vill alltid bli bättre och det gäller att hitta de lösningar som funkar bäst för oss, säger Frode Pedersen som redan har hunnit bekanta sig med sin nya miljö:

– Jag har fått en väldigt bra känsla redan. Det är en god harmoni och atmosfär kring teamet. Det finns en god kommunikation, bra samarbete och alla vill åt samma håll.

Frode Pedersen jobbar idag på Foss Sport med att utveckla slipning av skidor och det kommer han fortsätta med parallellt i rollen som vallachef. På så sätt är det ett trevägssamarbete där alla tre parter tillsammans hjälps åt för att hitta de bästa förutsättningarna i alla möjliga olika väderförhållanden. Allt i strävan för att Team Eksjöhus åkare ska kunna vinna fler lopp.

– Tillsammans med Frode och Foss Sport ska vi vara med och utveckla innovativ slipning, säger Espen Träldal.

Uppladdningen för säsongen är i full gång och idag samlas laget i småländska Eksjö. Därefter väntar tävlingar på rullskidor i både Norge och Sverige i augusti, läger i Lillehammer i september, på Mallorca i oktober och i Vålådalen i november innan premiären av Ski Classics 2024/25 sker i början av december.

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Träning

Dags att inleda nya säsongen

På tisdag är det äntligen dags – då samlas Team Eksjöhus för första gången sedan april för att lägga upp ramarna för kommande säsong. – /../

Blogg / Uncategorized

Bäst vill bli ännu bättre

Det har gått några veckor sedan avslutningen av Ski Classics-säsongen, men arbetet med att skapa förutsättningar för nästa säsong har inte tagit någon paus för /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.