Svensk landslagsåkare klar för Team Eksjöhus

Eric Rosjö kommer, förutom att representera det svenska landslaget, även ingå i Team Eksjöhus satsning under säsongen 2023/24. – Det är ett lag med bra /../

Dela inlägget

Eric Rosjö kommer, förutom att representera det svenska landslaget, även ingå i Team Eksjöhus satsning under säsongen 2023/24.

– Det är ett lag med bra prestationsklimat, proffsig verksamhet och åkare som vill framåt, säger 25-åringen.

I vintras åkte han såväl skiathlon som femmilen för Sverige i VM och hann vann dessutom ett av loppen i samband med säsongspremiären i Bruksvallarna förra hösten. När åkarna den här veckan går på snö i Vålådalen gör Eric Rosjö det som en del av det svenska landslaget.

Men även om satsningen ligger på den traditionella världscupen så hoppas han få möjlighet att åka ett par lopp för Team Eksjöhus i Ski Classics.

– Jag har kört för Team Eksjöhus tidigare och tycker att jag har presterat bra där. Jag gillar längre lopp i klassisk stil och ser fram emot att få uppleva nya miljöer, vara runt ett härligt gäng och köra lopp som jag inte är van vid. Den här säsongen finns det bra möjligheter att kombinera världscupen och Ski Classics, särskilt i senare delen av säsongen, säger Rosjö som är född och uppvuxen i Jönköping.

– Därifrån är det inte så långt till Eksjö och som smålänning är det kul att representera att bra lag som har basen i Småland.

Marthe Kristoffersen, sportchef och tränare för Team Eksjöhus, ser fram emot att få se Rosjö i lagets dress.

– Eric passar bra in i den profil vi behöver. Det är skidåkare med hög kapacitet och som har presterat både på kort och lång distans. Vi är glada att få in honom då vi tror han kommer göra oss ännu starkare.

 

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.