Svensk talang ansluter till Team Eksjöhus

Tidigare juniorvärldsmästarinnan Louise Lindström kommer att köra för Team Eksjöhus i de kommande tre loppen i Ski Classics. – Jättekul att få chansen! Jag ser /../

Dela inlägget

Tidigare juniorvärldsmästarinnan Louise Lindström kommer att köra för Team Eksjöhus i de kommande tre loppen i Ski Classics.

– Jättekul att få chansen! Jag ser fram emot att se hur det fungerar i långloppskretsen och känna hur det är att vara en del av ett team, det är helt nytt för mig, säger 23-åringen som den här säsongen åkt tre lopp i traditionella världscupen.

Halva säsongen – 7 av 14 lopp – är avverkade i Ski Classics som nästa helg fortsätter med dubbla tävlingar i Orsa Grönklitt. Team Eksjöhus, som leder lagtävlingen i stor stil, kommer där och i Tjejvasan helgen efter, ge Louise Lindström chansen.

Lindström, som bor i Falun och till vardags tävlar för Högbo GIF, har dubbla JVM-guld på meritlistan och även trippla medaljer från U23-VM. Totalt har hon kört 22 lopp i den traditionella världscupen, varav tre stycken i år där hon bland annat besegrat stjärnor som Kerttu Niskanen och Krista Pärmäkoski. Hon var också en del av det svenska stafettlag som slutade femma i Gällivare under inledningen av världscupen.

– Louise är en supertalang som har en oerhört hög högstanivå och som är nyfiken på att testa på långlopp. Jag är övertygad om att de etablerade åkarna hos oss kommer att ta hand om henne och se till att hon trivs i vårt gäng och miljö, säger Team Eksjöhus teamchef Espen Träldal.

På onsdag åker Lindström till Orsa Grönklitt för att förbereda sig inför dels det 50 kilometer långa loppet på lördag och det tuffa loppet på 12 kilometer uppför slalombacken med individuell start på söndagen.

– En styrka hos mig är att jag gillar både distanslopp och sprint, men det blir en helt ny utmaning för mig att köra fem mil ena dagen och sedan stigningen på söndagen. Men det ska bli oerhört kul att vara med Team Eksjöhus fullt ut och se hur det fungerar, få uppleva hela paketet. Jag har alltid tyckt att det är intressant med långloppen och flera åkare har utvecklats den vägen. Nu passar det jättebra att testa eftersom vi inte har något mästerskap att sikta mot i vinter, säger Lindström som tidigare tränat mycket tillsammans med bland annat Frida Erkers och Eric Rosjö i Falun.

Rosjö, som skulle ha säsongsdebuterat för Team Eksjöhus i Ski Classics i tjeckiska Jizerska i lördags, kommer för övrigt också att åka tävlingarna i Orsa Grönklitt.

– Det är också ett tillskott för oss! En åkare med stark kapacitet som är duktig på stakning och på långa lopp, säger Träldal.

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.