Team Eksjöhus bästa tips i Orsa Grönklitt

Inför Vasaloppet ligger Team Eksjöhus på träningsläger i Orsa Grönklitt, ett högst medvetet val. Med över 13 mil längdspår och ett längdcentrum i världsklass erbjuder /../

Dela inlägget

Inför Vasaloppet ligger Team Eksjöhus på träningsläger i Orsa Grönklitt, ett högst medvetet val. Med över 13 mil längdspår och ett längdcentrum i världsklass erbjuder skidorten i hjärtat av Dalarna några av landets bästa förutsättningar för längdskidåkning.

– Vi har letat efter de platser i Sverige som ger oss bäst förutsättningar att nå våra mål. Platser som låter oss träna, ladda upp och som har nära tillgång till kunskap och service i världsklass. Det hittar vi i Orsa Grönklitt, säger Espen Trældal, sportchef.

Orsa Grönklitt är ett officiellt Vasaloppscenter, vilket borgar för en hög kvalitet på spår och anläggning. Dessutom är både natur, terräng och spår är väldigt lik Vasaloppsterrängen. Anläggningen passar därför perfekt som uppladdning inför säsongens stora mål. Under vecka 8–9 befinner sig Team Eksjöhus i Orsa Grönklitt för uppladdning och finslipning inför Vasaloppet den 6 mars.

– I Orsa hittar vi över 13 mil längdspår med långa, flacka partier för stakning. Det är samma förhållanden som vi kommer möta under Vasaloppet. Dessutom har vi nära till kunskap och service hos längdcentrum. Tillsammans med maten, boendet och övriga delar ger det en helhet som är väldigt, väldigt bra, säger Espen.

Även Orsa Grönklitts geografiska läge spelar in, enligt Espen. Mora har goda kommunikationer, med tåg som anländer flera gånger om dagen. Dessutom ligger Orsa Grönklitt ligger ett par timmar längre söderut än andra profilstarka skidorter i Sverige.

– Det är enkelt och smidigt att ta sig hit, vilket underlättar för oss som team då vi är utspridda i både norra och södra Sverige, säger Espen

Det är andra gången den här säsongen som Team Eksjöhus laddar upp i Orsa Grönklitt. Men det är inte bara vintertid som Orsa erbjuder bra träningsmöjligheter. Natursköna stigar ger goda möjligheter till löpning och den asfalterade multibanan ger unika förutsättningar för rullskidor även sommartid.

– Vi är fantastiskt stolta över att ha Orsa Grönklitt som samarbetspartner och hoppas att fler upptäcker varför den svenska skideliten återkommer hit år efter år, både sommar och vinter, avslutar Espen.

Missar inte det här i Orsa Grönklitt – Team Eksjöhus bästa tips

  1. Böllingmyren. Upplev vackra landskap, öppna vyer och omväxlande åkning på spåren över myrarna. En favorit hos Team Eksjöhus.
  2. Gröna milen. Ett fint och Vasaloppsliknade spår, perfekt för dig som tränar inför Vasaloppet.
  3. Elitspåren. För dig som vill ha en större utmaning är elitspåren på 5 och 10 kilometer riktigt krävande och utmanade för alla, oavsett nivå
  4. Vägspåren. Lätta och omfattande spår perfekta för långpass, då du sällan behöver åka samma spår två gånger även vid riktigt långa pass
  5. Toppstugan. När du åkt färdigt för dagen kan du njut av enorm utsikt och mysig miljö i Toppstugan uppe på Grönklittstoppen.
Axel & Linn
Kallbolsrundan
Kallbolsrundan

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Träning

Dags att inleda nya säsongen

På tisdag är det äntligen dags – då samlas Team Eksjöhus för första gången sedan april för att lägga upp ramarna för kommande säsong. – /../

Blogg / Uncategorized

Bäst vill bli ännu bättre

Det har gått några veckor sedan avslutningen av Ski Classics-säsongen, men arbetet med att skapa förutsättningar för nästa säsong har inte tagit någon paus för /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.