Team Eksjöhus leder långloppsvärldscupen med stöd från Dot Shot

Team Eksjöhus är bättre än någonsin och leder lagtävlingen i långloppsvärldscupen Ski Classics. En av anledningarna till framgångarna är samarbetet med Dot Shot som inleddes /../

Dela inlägget

Team Eksjöhus är bättre än någonsin och leder lagtävlingen i långloppsvärldscupen Ski Classics. En av anledningarna till framgångarna är samarbetet med Dot Shot som inleddes förra året.
– Muskelstressen har minskat, återhämningen blivit snabbare och immunförsvaret har blivit starkare, säger Morten Eide Pedersen.

Efter femteplatsen i lagtävlingen i Ski Classics 2021/22 blev det förra säsongen en fjärdeplats för Team Eksjöhus. Det uttalade målet är att bli världens långloppslag och starten av den här säsongen har visat att laget verkligen valt rätt spår.

På de sju inledande tävlingarna har det blivit elva pallplatser och hela 42 topp 10-placeringar. Redan är hela förra säsongens siffror – åtta pallplatser och 34 topp 10-placeringar – slagna.

– Om vi ligger i toppen som lag betyder det att vi tagit många topplaceringar och tvärtom. Vi har en långsiktig satsning på att bli bäst i världen och tillsammans med våra partners blir vi hela tiden bättre både sportsligt och organisatoriskt. Sedan Dot Shot blev en del av vårt team har vi kunnat se en tydlig resultatutveckling, säger teamchefen Espen Träldal.

Dot Shot är en unik naturprodukt som innehåller beståndsdelen kurkumin från gurkmejaroten. Genom att ha hittat ett sätt att lösa upp kurkuminet i vatten motsvarar en dot shot på sju centiliter hela 300–350 gram rå gurkmeja eller 12–15 kurkuminkapslar. Vattenlösningen stannar i kroppen i upp till nio timmar. På så sätt bidrar Dot Shot till att stärka immunförsvaret och snabba på återhämtningsprocessen.

Första gången åkarna i Team Eksjöhus fick pröva Dot Shot var inför Vasaloppet förra året. En som snabbt kände effekterna är Magni Smedås som vann två lopp i Ski Classics förra året där hon slutade tvåa totalt och hittills den här säsongen vunnit ett av de två lopp hon åkt.

– Jag har tidigare slitit med en kronisk inflammation i handleden, men efter att jag började med Dot Shot har jag inte känt av den, trots hög träningsvolym och mycket stakträning. Inför Vasaloppet slet jag extra mycket med handleden, men drack då sex till åtta Dot Shots om dagen de sista fyra dagarna och hade inga problem före, under eller efter loppet. Det är ganska otroligt efter att jag hade slitit i flera månader med inflammationen, säger Smedås som sedan dess dricker Dot Shot regelbundet.

– Efter hårda träningspass och tävlingar är det viktigt att på sig torra kläder och få i sig ordentligt med näring så fort som möjligt. Jag brukar ta en eller två Dot Shots i kombination med annan näring för att korta ner återhämtningstiden inför nästa pass. Jag upplever att jag återhämtar mig mycket snabbare plus att huden också blir renare.

Smedås och de övriga i Team Eksjöhus tränar hårt och länge, många gånger blir det två tuffa pass om dagen. Åtskilliga mil avverkas årligen på skidor, cykel, rullskidor och löpning.

– Men jag ser det inte som att det är slitsamt, utan mer som att vi har tur som får möjlighet att satsa på skidor på heltid och träna och tävla i så fina miljöer. Dock kan jag uppleva att oron för att bli sjuk under säsongen kan vara jobbig, säger Sofie Elebro som imponerat stort den här säsongen och för tillfället ligger fyra i totalställningen.

– Jag upplever sällan smärta eller värk i leder och muskler, särskilt inte efter att jag började använda Dot Shot. Den har hjälpt mig att stärka mitt immunförsvar och hålla mig frisk under säsongen genom att påskynda återhämtningen efter tuffa pass och tävlingar.

Morten Eide Pedersen, som förra säsongen var Eksjöhus främsta herråkare håller med Smedås och Elebro.

– Det kan vara en utmaning att ligga på rätt sida och inte tänja gränserna för långt. Huvudet vill ibland mer än kroppen orkar när man hela tiden strävar efter att bli bättre. Risken att bli sjuk eller skadad ökar när kroppen är sliten efter tuff träning och återhämtning är en viktig del av helheten. Där kan jag verkligen rekommendera Dot Shot som inte bara smakar gott, utan även minskar muskel- och ledsmärtor efter tuff belastning, säger han.

Förutom Team Eksjöhus har nyligen Svenska Friidrottsförbundet tecknat ett partneravtal med Dot Shot. Totalt dricker flera hundra professionella idrottare Dot Shot, enligt marknadschefen Joacim Folkesson.

– Dot Shot en positiv effekt på kroppen och bidrar till en snabbare återhämtning, vilket är viktigt för de som tränar hårt. Vi väldigt glada, men inte förvånade, över den fina utveckling som Team Eksjöhus har gjort sedan de började använda våra produkter. Vi ser fram emot många fler pallplaceringar och segrar i långloppsvärldscupen, säger han.

OM DOT SHOT

DOT SHOT är en vegansk gluten- och GMO-fri dryck baserad på unik vattenlöslig gurkmeja med dokumenterad hälsoeffekt. DOT SHOT stärker immunförsvaret, bidrar till snabbare återhämtning, mindre träningsvärk samt ökad rörlighet.

DOT SHOTS POSITIVA EFFEKTER

• Stärker immunförsvaret

• Ökar rörligheten

• Snabbare återhämtning efter träning

• Minskar träningsvärken

• Skyddar celler med antioxidanter

• Ger mindre smärta muskelvärk

• Bidrar till en normal och frisk hud

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Träning

Dags att inleda nya säsongen

På tisdag är det äntligen dags – då samlas Team Eksjöhus för första gången sedan april för att lägga upp ramarna för kommande säsong. – /../

Blogg / Uncategorized

Bäst vill bli ännu bättre

Det har gått några veckor sedan avslutningen av Ski Classics-säsongen, men arbetet med att skapa förutsättningar för nästa säsong har inte tagit någon paus för /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.