Team Eksjöhus tecknar nytt 2-årskontrakt med Vasaloppstrean Axel Jutterström

Inför säsongen 21/22 anslöt Axel Jutterström till Team Eksjöhus som utvecklingsåkare med potential. En potential han snart levde upp till. Efter sin tredjeplats i Vasaloppet /../

Dela inlägget

Inför säsongen 21/22 anslöt Axel Jutterström till Team Eksjöhus som utvecklingsåkare med potential. En potential han snart levde upp till. Efter sin tredjeplats i Vasaloppet etablerade han sig på allvar i långloppseliten. Nu förlänger Team Eksjöhus och Axel det lyckade samarbetet med ett nytt 2-årskontrakt.

– Jag trivs väldigt bra i Team Eksjöhus och ser fram emot att fortsätta samarbetet. För första gången i livet får jag möjlighet att satsa på skidorna till hundra procent. Det ger en stor trygghet och enorm motivation framåt, säger Axel.

Att skapa en långsiktig trygghet som ger unga åkare möjligheten att satsa är en viktig del i Team Eksjöhus filosofi. Bakom ambitionen om att bli ett av världens bästa långloppslag finns en långsiktig plan, där stabilitet och laganda är viktiga byggstenar för att stärka både åkare, servicepersonal och samarbetspartners.

– Att Axel väljer att förlänga sitt kontrakt med oss känns fantastiskt. Vi tror mycket på honom inför framtiden. Hans tredje plats på Vasaloppet var överraskande, men visar vilken enorm potential han har. Att han väljer team Eksjöhus ser vi som ett kvitto på att han är nöjd med teamets arbete och att vi lyckats med vår ambition om att skapa en stark laganda samtidigt som vi håller en hög professionell nivå, säger Oskar Svärd, teamchef.

Axel, som gör sin första säsong som långloppsåkare, lyfter just professionaliteten och gemenskapen i teamet som en viktig del i hans personliga framsteg under säsongen.

– Oskar, Espen, Fredrik och resten av serviceteamet har gett mig de bästa förutsättningarna under hela säsongen. Allt från logistik till vallaservice har fungerat väldigt bra och stämningen i hela teamet är otroligt härlig. Jag ser fram emot ytterligare 2 år tillsammans, säger Axel.

Närmast väntar klassiska Birkebeinerrennet, ett tufft lopp med en banprofil som passar Axel. Men oavsett hur säsongen slutar har 23-åringen från Mora redan målet klart inför nästa säsong.

– Jag siktar på den rosa västen. Om jag får till ett lika bra träningsupplägg som i år och lyckas hålla mig skadefri är ambitionen att utmana Hermann (Paus) och Thomas (Ødegaarden) om ungdomstiteln nästa säsong, avslutar Axel.

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Tävling

Rullskidssäsongen avslutad

De flesta längdsskidåkarna tillbringar augusti månad på rullskidor – så även Team Eksjöhus. Många hårda träningspass och två tävlingshelger har hunnits med. – Jag är /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.