Thermia sponsrar Team Eksjöhus – med ambitionen att bli bäst i världen

Thermia går in som stolt sponsor för Team Eksjöhus, ett nytt lag i långloppsvärldscupen Visma Ski Classics. Teamchef är trefaldiga Vasaloppsvinnaren Oskar Svärd och ambitionen /../

Dela inlägget

Thermia går in som stolt sponsor för Team Eksjöhus, ett nytt lag i långloppsvärldscupen Visma Ski Classics. Teamchef är trefaldiga Vasaloppsvinnaren Oskar Svärd och ambitionen är hög: att bli ett av världens bästa långloppslag. – En ambition som stämmer väl överens med vår egen målsättning att tillverka värmepumpar i absolut världsklass, säger Thermias vd Lars Gyllander.

Thermia är sedan många år teamsponsor för det svenska längdskidlandslaget, och samarbetsavtalet med Team Eksjöhus känns som ett starkt och naturligt komplement.

– Långloppen på skidor har utvecklats till en spännande mix av tradition och nytänkande, vilket rimmar bra med vår egen filosofi, förklarar Lars Gyllander. Allt fler av de bästa åkarna väljer långloppen och när Visma Ski Classics nu kommer att direktsändas i Vinterstudion känns det som ett utmärkt sätt för oss att synas och samtidigt stötta ett riktigt starkt lag.

Sveriges bästa genom tiderna

Teamchefen Oskar Svärd är en av Sveriges bästa långloppsåkare genom tiderna. Nu använder han sin erfarenhet och kunskap till att bygga Team Eksjöhus och göra dem till ett av världens bästa långloppslag.

– Jag älskar skidor, jag älskar långlopp och jag vet vad som krävs för att prestera på hög nivå, säger han. Team Eksjöhus är ett svenskt team men med åkare från Sverige och Norge. I teamet finns bland andra Morten Eide Pedersen, Eric Rosjö, Linn Sömskar och Hedda Bångman.

15 lopp i åtta länder

Den första deltävlingen går i Orsa Grönklitt den 18 december. Sammanlagt blir det 15 lopp i åtta länder under perioden december till april, däribland det 98:e Vasaloppet den 6 mars 2022.

– Det ska bli väldigt spännande och roligt att följa Team Eksjöhus under deras första säsong, säger Lars Gyllander.

 

 

För mer information
Espen Träldal, sportchef Team Eksjöhus, 072-329 55 80
Lars Gyllander, vd Thermia, 0709-82 86 15

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Tävling

Summering av säsongen

Ett hack upp i lagtävlingen, fyra segrar under säsongen och en finfin andraplats i totalten på damsidan: Sportchefen Espel Träldal är nöjd när han med /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.