Tjejvasan bjöd på skidpropaganda

Sol, vindstilla och stenhårda spår – det bjöds på skidpropaganda när Tjejvasan gick av stapeln den 26 februari. Snabbt gick det också, Team Eksjöhus egna /../

Dela inlägget

Sol, vindstilla och stenhårda spår – det bjöds på skidpropaganda när Tjejvasan gick av stapeln den 26 februari. Snabbt gick det också, Team Eksjöhus egna Magni Smedås (3:a) och Linn Sömskar (5:a) var båda under den tidigare rekordtiden på 1:16:44.

– Det är fantastiskt att vara tillbaka på Tjejvasan och Vasaloppsveckan. Över 4 500 anmälda, perfekta förhållanden och ett kanonlopp av Magni och Linn, som tyvärr fick släppa tätgruppen vid Hökberg, berättar teamchefen Oskar Svärd.

Efter Hökberg klarade Magni och Linn av att hållaavståndet till 10-15 sekunder, men knappade heller inte in på Britta och Lina som samarbeta bra längst fram. Efter Eldris, med cirka 9 kilometer kvar, ökade dock avståndet till tätgruppen och segerchanserna föll bort.

– Hade de varit med på upploppet hade det kunnat sluta riktig bra, då både Magni och Linn är riktigt starka i spurten, vilket Magni verkligen visade. Det här bådar gott inför Vasaloppet, säger Oskar Svärd, teamchef.

Team Eksjöhus är väldigt nöjda med tre åkare bland de tolv första. Utöver Magni och Linns framskjutna placeringar stod Hedda Bångman för en stark insats och tog en meriterande tolfteplats.

– I Gopshus hamnade Hedda ensam mellan de sju förstaåkarna och en större klunga bakom. Det blev helt enkeltför tufft att köra själv och klungan bakom kom till slut ikapp. Men Hedda gjorde det riktigt bra och det var en 12 plats med mersmak. Det vi tar med oss inför söndag är att tjejerna är i riktigt bra slag och att vi har ett bra utgångsläge, säger Oskar.

Men det var inte bara tjejerna som stod för goda insatser. Först ut i Vasaloppets vintervecka var motionärsloppet Vasaloppet 30, något som Eric Rosjö och Axel Jutterström deltog i som en del av uppladdningen inför Vasaloppet.

– Eric och Axel fick en bra genomkörare och ett bra träningspass under Vasaloppet 30. Det gav ett bra formbesked för grabbarna, men gav oss också värdefulla lärdomar kring vilken vallning och struktur vi skulle använda till tjejernas lopp på lördagen, berättar Oskar. Något som gav resultat, då tjejerna hade superskidor.

Nu befinner sig Team Eksjöhus återigen i Orsa Grönklitt, där man laddar inför Vasaloppet fram till torsdag.

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Tävling

Rullskidssäsongen avslutad

De flesta längdsskidåkarna tillbringar augusti månad på rullskidor – så även Team Eksjöhus. Många hårda träningspass och två tävlingshelger har hunnits med. – Jag är /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.