Träningsläger på snö i Vålådalen

I början på november genomförde teamet sitt första träningsläger på snö i Vålådalen. Bra boende, god mat och fina träningsförhållande på Vålådalens fjällstation bidrog till /../

Dela inlägget

I början på november genomförde teamet sitt första träningsläger på snö i Vålådalen. Bra boende, god mat och fina träningsförhållande på Vålådalens fjällstation bidrog till ett lyckat träningsläger. På det ca 3 km långa skidspåret genomförde åkarna både distanspass och mer intensiva pass med högre fart. Skidåkningen varierades med löpturer och styrketräning.

Utöver träning har det dessutom fokuserats på material från både åkare och serviceteam. Nya skidor har testats där en bedömning av fart och känsla görs för att få fram de bästa skidorna. Kul arbete där samarbete och dialog mellan vallare och åkare är en viktig del.

Service-/vallateamet har genomfört en av sina viktigaste veckor i förberedelserna inför säsongen. Mellan 35 och 40 km skidåkning har avverkats varje dag, av både sportchef Espen Träldal och mig, för att hitta de bästa skidorna.

Den nya vallabilen var med för första gången sedan den blev färdigbyggd av IDT. Slutresultatet fick vi se i veckan, vilket vi är väldigt nöjda med. Det är viktigt att vallabilen är praktisk att jobba i för att arbetet ska fungera på en bra nivå under säsongen. IDT har byggt smarta lösningar för att få till en väl fungerande arbetsplats för vallateamet.

Nu ser vi fram mot säsongens första tävlingar. Säsongspremiären av Visma Ski Classics genomförs i Orsa Grönklitt 18-19 december.

Vid pennan: Fredrik Andrée, Vallachef

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.