Tuff och lyckad helg i Italien

62 långa kilometer på lördagen, tre stenhårda mil uppför bergen under söndagen. Det har varit en tuff – och framgångsrik – helg för våra åkare /../

Dela inlägget

62 långa kilometer på lördagen, tre stenhårda mil uppför bergen under söndagen. Det har varit en tuff – och framgångsrik – helg för våra åkare i Ski Classic.
– En bra helg sportsligt, säger Espen Träldal, sportchef i Team Eksjöhus.

Italien och Sydtyrolen stod gångna helgen som värd då deltävling 3 och 4 i Ski Classics, världscupen i långlopp, avgjordes.

Totalt väntade uppemot tio mil under två dagar i Pustertaler Ski Marathon (62 kilometer) och Prato Piazza Mountain Challenge (30 kilometer). Däremellan vila, mat och sömn, återhämtning på kortast möjliga tid.

Om lördagen, i vacker vinterskrud med blå himmel och gott om snö i vegetationen – till stor del handlade om slitsamt nötande innebar söndagen en rejäl mjölksyre-explosion med målgång på 2 000 meters höjd i Dolomiternas vackra landskap och branta berg.

Team Eksjöhus åkare löste båda uppgifterna med bravur.

På damsidan åkte Magni Smedås hem dubbla fjärdeplatser och stärker därmed sin andraplats bakom Ida Dahl i den totala ställningen.

Morten Eide Pedersen – åtta lördag och tolva söndag – innebär fortsatt pallplats i totalen.

Lika mycket imponerade Axel Jutterström, elva lördag och nia i den fruktade och långa klättring som avslutade helgen.

Axel fick dessutom beröm av Anders Blomqvist i SvT som sände direkt hela helgen.

– Så ung och så stark. Imponerande, kommenterade en expert.

Sportchef Espen Träldal var överlag nöjd med helgens genomförande.

– Stabila insatser av alla. Extra gott att ha Frida Elkers (10:a Pustertaler, 14:e Prato Piazza) och Sofie Elebro (16:e söndag) tillbaka efter sjukdom.

Nu drar världens främsta långloppsåkare vidare. Nästa tävling är Engadin La Diagonela, som avgörs i Schweiz lördag 21 januari.

Foto: Visma Ski Classics / Magnus Östh.

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Tävling

Smedås behåller gula ledartröjan

Team Eksjöhus Magni Smedås behåller totalledningen i Ski Classics trots tuffa förutsättningar i Orsa/Grönklitt den gångna helgen. Magproblem till trots tog hon en tredje- och /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.