Vinnaren i svenska långloppscupen Joel Andersson ansluter till Team Eksjöhus

I början av april säkrade Joel Andersson sin totalseger i svenska långloppscupen. 22-åringen från Mora, som satsat på långlopp i två år, ansluter nu till /../

Dela inlägget

I början av april säkrade Joel Andersson sin totalseger i svenska långloppscupen. 22-åringen från Mora, som satsat på långlopp i två år, ansluter nu till Team Eksjöhus inför säsongen 2022/2023.

– Jag inledde min satsning på långlopp för två år sedan. Att bli en del av Team Eksjöhus är nästa naturliga steg i min karriär och jag är otroligt glad att få möjligheten att åka för teamet under nästa säsong, säger Joel.

Det var efter de obligatoriska åren på skidgymnasiet som Mora-bördige Joel Andersson flyttade till Östersund under pandemiåret 2020 för att satsa på långlopp.

– Jag märkte tidigt i min karriär att det var de längre distanserna som passade mig bäst. Som Mora-åkare är Vasaloppet också en av de absolut största tävlingarna för mig. Därför kändes det helt naturligt att fokusera på långlopp direkt efter gymnasiet.

Förra säsongens fina prestationer, med totalsegern i svenska långloppscupen som höjdpunkt, drog ögonen till sig. Via träningskompisen och Team Eksjöhus-åkaren Axel Jutterström kom Joel i kontakt med sportchef Espen Trældal.

– Vi vill bygga ett lag med åkare som kan utvecklas och brinner för långlopp. Joel är ett framtidshopp och en viktig del i den resan. Han är dedikerad, målmedveten och har en stor potential att utvecklas. Vi är väldigt glada att han väljer att ta nästa steg i sin resa tillsammans med oss i Team Eksjöhus, säger Espen Trældal, sportchef.

I Team Eksjöhus hoppas Joel på att fortsätta sin snabba utveckling som långloppsåkare.

– Under förra säsongen tog jag enorma kliv i min stakning och visade att jag kan hålla en hög och jämn nivå över lång tid. I Team Eksjöhus vill jag utvecklas ytterligare och hoppas att bidra med viktiga poäng och god stämning till teamet.

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Tävling

Summering av säsongen

Ett hack upp i lagtävlingen, fyra segrar under säsongen och en finfin andraplats i totalten på damsidan: Sportchefen Espel Träldal är nöjd när han med /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.