Samarbetspartner - Andningsskydd

Sundström Safety

Vi designar och tillverkar andningsskydd i världsklass.

Att ha fokus på människors hälsa är vår högsta prioritet. Vårt mål är att varje dag tillverka och levererar andningsskydd i världsklass. Detta för att skydda människor från förorenad luft och därmed bidra till ökad livskvalitet.

Familjeföretaget Sundström Safety grundades 1926. Vi finns i småländska Lagan, strax utanför Ljungby. Här finns huvudkontor, produktutveckling och vår moderna produktionsanläggning.

Användaren är alltid i fokus för produkterna, där hög skyddseffekt, användarvänlighet, systemfunktionalitet, god totalekonomi och en unik design är viktiga egenskaper. Idag kan vi presentera ett kompatibelt och påbyggbart produktsortiment, flexibelt och anpassningsbart efter såväl den personliga bekvämligheten som arbetsplatsens krav och behov.

Att värna om människors välmående sträcker sig längre än till produkterna vi tillverkar. För oss är vår personal en av företagets viktigaste resurser. Att ha en personalpolitik, som innefattar en god och trygg arbetsmiljö har alltid varit viktigt. Vi vill att våra medarbetare ska trivas och ha möjlighet till att utvecklas i sitt arbete.

Sundström Safety har dotterbolag i Tyskland, Storbritannien och USA. Verksamheten omsätter cirka 350 miljoner SEK och våra produkter marknadsförs och säljs i över 30 länder genom väletablerade partnerskap med distributörer. Sundström har för närvarande över 150 anställda, de flesta arbetar i Lagan. Produkterna är certifierade enligt gällande produktstandarder och verksamheten är certifierad enligt ISO 9001:2015.