Möt Skidåkare

Axel Jutterström

Lovande åkare från Mora som visat stor potential under försäsongen och nu gör en helhjärtad satsning mot långlopp med Team Eksjöhus.

Ålder
23 år
Bakgrund
Studerar idrottsvetenskap i Östersund, elitsatsande skidåkare med flera sverigecuper, SM och Vasalopp i bagaget
Styrkor
Träningsvillig och god lagspelare

Efter skidgymnasiet i Mora har Axel tävlat på nationell nivå, med flera sverigecuper, SM och skandinaviska cuper i bagaget. Trots att han redan kört Vasalopp och Vålådalsrennet, är en helhjärtad satsning på långlopp något som blivit aktuellt först på senare tid. Efter att ha visat stor potential under försäsongen fångade Axel Team Eksjöhus intresse.

– Jag är uppväxt i Mora och uppväxt med Vasaloppet, som betyder mycket för mig. Jag haft tanken på att långlopp är något jag vill satsa på, eftersom jag alltid gillat de längre distanserna. När Team Eksjöhus hörde av sig såg jag det som en stor möjlighet för mig att kunna utvecklas som skidåkare. Min ambition under första säsong är att se och lära av Morten, Ari och de andra åkarna. På sikt är ungdomsvästen något jag har som mål, men den här säsongen ligger mitt fokus främst på att vara i god form för att kunna göra ett bra Vasalopp på hemmaplan.