Möt Skidåkare

Axel Jutterström

Lovande åkare från Mora som visat stor potential under försäsongen och nu gör en helhjärtad satsning mot långlopp med Team Eksjöhus.

Ålder
25 år
Bakgrund
Bor i Östersund och satsar heltid på långlopp just nu.
Styrkor
Att jag är ganska all round, trivs bäst i längre backar.

Jag är uppväxt i Mora och det var där jag lärde mig åka skidor, som ungdom höll jag även på med flera andra idrotter, det som jag fortsatte längst med förutom skidåkningen var orientering. Jag och gick fyra år på skidgymnasiet i Mora innan jag flyttade till Östersund sommaren 2018. Jag flyttade dels för att studera det idrottsvetenskapliga programmet på mittuniversitetet och dels för att få de bästa förutsättningar för min skidsatsning.

När jag flyttade till Östersund satsade jag fortfarande på traditionell skidåkning på nationell nivå, men redan då fanns tankar om en framtida långloppssatsning. Jag har alltid föredragit längre distanser och även haft vasaloppet varmt om hjärtat, det var bland annat därför jag bytte över till långlopp till säsongen 2021/2022. Nu har jag gjort två säsonger med Team Ekjsöhus och jag känner att jag hittat helt rätt med långlopp!

Det här visste du inte om Axel: