Möt Skidåkare

Eric Rosjö

Ung talang från Jönköping som redan levererat i seniora sammanhang. Kombinerar satsningen på traditionell åkning med långlopp i Team Eksjöhus.

Ålder
24 år
Bakgrund
Meriterad ungdomsåkare med flera JSM-guld i bagaget. Har nu tagit klivet in i Sverigeeliten för seniorer. Studerar tränarprogrammet i Falun.
Styrkor
Min stora hängivenhet till sporten och min vinnarskalle.

Efter framgångsrika ungdomsår i Jönköpingsklubben IF Hallby gick flyttlasset till Mora och skidgymnasiet. Utvecklingskurvan fortsatte spikrakt uppåt, med flera JSM-guld och framskjutna placeringar i ungdoms-OS och JVM som följd. I år tog Eric klivet in i Sverigeeliten för seniorer på allvar med en tredjeplats i 30 kilometer klassiskt på SM i Borås. Efter en artonde plats i Vasaloppet fångade Eric, som också är en del av utvecklingslandslaget, teamchef Oskar Svärds intresse.

– När Oskar hörde av sig fastnade jag för engagemanget, kunskapen och långsiktigheten. Jag har haft ögonen på långlopp tidigare, men inte velat släppa den traditionella åkningen. Men tillsammans med min erfarenhet av Vasaloppet i vintras kände jag att möjligheten att bli en del av teamet var för bra för att tacka nej till. Jag ser det här som ett bra sätt att komplettera min traditionella åkning och ta del av den stora erfarenheten som finns i teamet. Men jag är inte bara med för att se och lära – jag räknar med att prestera i det utvalda lopp jag göra under säsongen.