Möt Teamchef

Espen Träldal

Lång erfarenhet av längdskidor, management och att bygga fungerande lag – både inom idrotten och affärsvärlden.

Ålder
52 år
Bakgrund
Tidigare sportchef i Team Nordic Athlete och affärsutvecklare i restaurangbranschen
Styrkor
Vinnarskallen och mitt stora engagemang

Espen utvecklar eliten

Espen Träldal har en bakgrund som elitsatsande norsk junior och har lång erfarenhet inom längdskidåkning. Efter sin elitsatsning tog Espen sitt engagemang och sin vinnarskalle till restaurangbranschen där han varit affärsutvecklare för några av Nordens mest framgångsrika restauranggrupper. Under säsongen 2020/2021 arbetade han som sportchef för topplaget Team Nordic Athlete.

Till Team Eksjöhus tar Espen med sig sin kunskap om sporten och sin erfarenhet från management och affärsutveckling på högsta nivå i arbetslivet.

– Det är många saker som ska falla på plats för att bli ett av världens bästa långloppslag. Träning, motivation, taktik och näringsintag under loppen, allt måste sitta. Mitt jobb är att skapa rätt förutsättningar för åkarna att prestera sitt bästa och se till att vi får ihop helheten. Jag och Oskar har arbetat tätt tillsammans tidigare, i både tränings- och tävlingssammanhang. Vi har båda en utpräglad vinnarskalle och vet att vi fungerar bra tillsammans. Genom att kombinera våra olika erfarenheter kan vi ge Team Eksjöhus rätt förutsättningar för att bli ett av världens bästa långloppslag.