Möt Skidåkare

Sofie Elebro

Uppväxt i Saxnäs/Marsfjäll i en liten fjällby där det är långa vintrar, mycket snö och skidspår i stort sett direkt utanför dörren och därför passade /../

Ålder
31 år
Bakgrund
Elitsatsande längdskidåkare som de senaste 5 säsongerna satsat på långlopp i Ski Classics och bor i Östersund med Sambon Thomas.
Styrkor
Målmedveten, uthållig och ambitiös.

Uppväxt i Saxnäs/Marsfjäll i en liten fjällby där det är långa vintrar, mycket snö och skidspår i stort sett direkt utanför dörren och därför passade skidor bra som intresse. Jag bestämde mig ganska tidigt för att satsa på skidåkning och gå skidgymnasium. Efter 4 år på Åre skidgymnasium i Järpen fortsatte jag min satsning på Skiduniversitetet i Östersund och tog en Kandidatexamen i Idrottsvetenskap samtidigt som jag tävlade på nationell nivå i Sverigecupen, SM och någon skandinavisk cup. Några av mina bästa resultat från den tiden är JSM guld i stafett, SM silver i stafett, U23 SM silver i Skiathlon och en 5.e plats i Sverigecupen på 10 km K.

Jag har alltid varit uthållig och åkt bättre på längre distanser och säsongen 18-19 valde jag att satsa förfullt på långlopp och märkte att det passar mig bra. Jag gjorde min första säsong i Ski Classics och vann ungdomsklassen (rosa västen). Sedan dess har jag flera topp 10 placeringar och som bäst en 5.e plats på Jizerska och Prato Piazza.

Denna säsong var lite upp och ner för min del med mycket sjukdomar, men Tjejvasan och 7.e platsen på Reistadløpet var bra och på den nivån som jag räknar med att vara på. Fokus inför nästa säsong blir att prestera på en jämn och hög nivå samt kämpa om topp 5 placeringar.

Det här visste du inte om Sofie: