Full pott för Linn på världscupen Slovakien

På Blinkfestivalen i norska Sandnes stod Linn Sömskar för fina prestationer, något du kan läsa mer om i tävlingsrapporten från Blinkfestivalen här på bloggen. Och /../

Dela inlägget

På Blinkfestivalen i norska Sandnes stod Linn Sömskar för fina prestationer, något du kan läsa mer om i tävlingsrapporten från Blinkfestivalen här på bloggen. Och det kom inte helt oväntat. I slutet av juli visade hon att formen är god när vann alla tre världscuptävlingar i rullskidor i Slovakien.

Hej Linn! Berätta mer om tävlingarna i Slovakien.

Det var första delen av världscupen i rullskidor som gick av stapeln i 23–25 juli i Bastra Bystica i Slovakien. Jag ställde upp i alla tre starter, supersprinten, 12 kilometer skejt och 10 kilometer klassiskt. Jag lyckades vinna samtliga lopp. Prologen i sprinten kändes tung, men känslan blev bättre och bättre efterhand. När jag vann sprinten kände jag att min kapacitet jämfört med de andra åkarnas var god. Skejten var varm och tuff, men jag lyckades åka kontrollerat och ta hem det. Under sista loppet låg regnet i luften. Eftersom tävlingshjulen blir hala vid regn ville jag dra ifrån inför sista backen, som kunde bli knepig på grund av regnet. Jag följde planen och det höll hela vägen – ett fantastiskt skönt kvitto på att formen var och är god, trots den tunga inledande känslan.

Du är regerade mästare i totala världscupen – kommer du försvara titeln?

Satsningen på långlopp gör att jag inte kommer att åka alla världscuptävlingar den här säsongen. Det passar helt enkelt inte in i schemat som vi lagt. Men jag siktar mot att försvara mina VM-titlar under den avslutande världscuphelgen, som också är VM i rullskidor, senare i september.

Hur passar tävlandet i rullskidor in i din övriga träning?

Både jag och teamchef Oskar, som hjälper mig med upplägget, ser tävlandet som en del av träningen mot långloppen. Det är ett sätt för mig att få in kortare kvalitetspass och att bygga tävlingsvana. Att träna på att tävla, helt enkelt. Dessutom ger det mig extra motivation och variation under försäsongen. Att få träna med nummerlapp och se nya miljöer är fantastiskt roligt och hjälper mig att hålla ångan uppe under hela säsongen.

Vad händer härnäst?

Just nu är det återhämtning efter urladdningen under Blinkfestivalen. Jag är i Norge och passar på att träna tillsammans med Hedda i teamet som också är här. Sedan laddar jag och teamet om till Alliansloppet 50 km i Trollhättan i slutet av augusti. Jag har vunnit Alliansloppet de senaste två åren – utan långloppsträning – och siktar på att försvara min titel där. Det ska bli väldigt spännande att se om min specifika träning mot långlopp gör någon skillnad den här gången.

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Tävling

Starka besked efter första tävlingshelgen

Blinkfestivalen i Sandnes är en av sommarens stora höjdpunkter för rullskidåkare. Festivalen inleddes med klassiska Lysebotn Opp och avslutades med höjdpunkten, lag-stafetten, på söndagen. Teamchef /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.