JVM-drottningen klar för Team Eksjöhus

En av världens största skidtalanger kommer att finnas med i Team Eksjöhus kommande säsong: 17-åriga Milla Grosberghaugen Andreassen som för fyra månader sedan tog trippa JVM-guld. /../

Dela inlägget

En av världens största skidtalanger kommer att finnas med i Team Eksjöhus kommande säsong: 17-åriga Milla Grosberghaugen Andreassen som för fyra månader sedan tog trippa JVM-guld.

– Det är en otrolig talang och vi vill hjälpa henne att utvecklas ytterligare, säger teamchefen Espen Träldal.

Den gångna säsongen blev hon junior-VM-drottning i kanadensiska Whistler med tre guld och ett silver och hon har också visat att hon, trots att hon fortfarande bara är 17 år, kan besegra åkare i den absoluta världseliten på seniorsidan.

– Det är bara att titta på hennes resultat för att förstå vilken otrolig talang hon är, men det handlar också om att förvalta talangen och göra rätt saker på vägen för att även lyckas som senior. Det är jättekul att hon vill vara en del av vår verksamhet, säger Träldal som är tydlig med att han inte vill lägga någon extra press på henne utan ge henne förutsättningar att satsa på hennes villkor.

– Milla går fortfarande i skolan, men vi känner att vi har mycket att bidra med tillsammans med landslaget och klubben. Vi har en bra struktur och fina resurser och sedan Marthe Kristoffersen kom in som sportchef har vi ännu större möjligheter och ännu bättre förutsättningar. Hon kommer med sin erfarenhet att kunna ge både Milla och våra övriga åkare stor trygghet och hjälpa dem att utvecklas ytterligare.

Milla Grosberghaugen Andreassen ser fram emot vara en del av Team Eksjöhus, som hon också tror kommer att hjälpa henne i satsningen mot junior-VM som är det stora målet för henne kommande säsong.

– Det är en ny och spännande utmaning för mig. Planeringen är inte klar än, men jag hoppas att jag inte bara är med och tränar med dem i perioder utan också kan vara med på några tävlingar med Team Eksjöhus. Jag tycker att det är roligt med längre lopp, särskilt i klassisk stil, säger hon.

Extra mycket ser hon fram emot att träna med Magni Smedås, som var med och slogs om totalsegern i den nyss avslutade säsongen av Ski Classics.

– Hon var tränare för mig några gånger när jag var 12–13 år, så det ska bli jättekul att få träna med henne igen!

TEAM EKSJÖHUS 2023/24

Damer:
Magni Smedås (Norge)
Frida Erkers (Sverige)
Sofie Elebro (Sverige)
Kati Roivas (Finland)
Milla Grosberghaugen Andreassen (Norge)

Herrar:
Morten Eide Pedersen (Norge)
Axel Jutterström (Sverige)
Eirik Sverdrup Augdal (Norge)
Thomas Ødegaarden (Norge)
Vebjørn Moen (Norge)

Team Eksjöhus Academy:
Anton Grahn (Sverige)
Evelina Crusell (Sverige)
Joel Andersson (Sverige)
Mora Göransson (Sverige)

 

Blogg

Läs även dessa blogginlägg

Team Eksjöhus delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

Blogg / Tävling

Dubbla pallplatser i Marcialonga

Säsongens första klassiker är avgjord och det blev pallplatser för både Magni Smedås och Kati Roivas och totalt sju nya topp 10-placeringar för Team Eksjöhus /../

Eksjöhus - en långsiktig partner

I snart 80 år har vi på Eksjöhus byggt hållbara hus med trä från Småland. Att bygga hus är ett lagarbete. Vi vet att hållbarhet, trygghet och laganda är grunden till framgång, oavsett om det gäller idrott eller nyckelfärdiga hus. Att bli bäst kräver tid och engagemang, därför är långsiktighet nyckeln i allt vi gör. Det är därför, snart 80 år senare, som vi fortfarande kan kan förverkliga människors drömmar – varje dag.